Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε αρχικά να σας ευχαριστήσουμε για την πρόθεσή σας να συμβάλετε στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την ίδρυση του Οργανισμού, συμμετέχοντας στο δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των προσπαθειών του για καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, πραγματοποιεί καθημερινά έρευνα με ερωτηματολόγιο με σκοπό τον έλεγχο της ικανοποίησης των ασφαλισμένων του από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.

Το 90% των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό αφορούν την εξάντληση του μηνιαίου πλαφόν των διακοσίων (200) επισκέψεων δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ κατά τις πρώτες ημέρες του μήνα από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, παρότι στο σύστημα των ραντεβού, στο οποίο και έχουν πρόσβαση όλοι οι ασφαλισμένοι μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ, υπάρχει διαθεσιμότητα.


Οι εξηγήσεις που μας απέστειλαν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί όταν ερωτήθηκαν σχετικά, κρίθηκαν από τον Οργανισμό ως μη επαρκείς καθότι η πλειοψηφία αυτών ισχυρίζεται «αδυναμία καταχώρησης των ραντεβού λόγω έλλειψης χρόνου» .

Κατόπιν των ανωτέρω θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας ενημερώσουμε ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί οφείλουν να καταχωρούν όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο σύστημα προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του Οργανισμού από μη ορθή ενημέρωση του συστήματος, σε άλλη περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να διακόψει την συνεργασία του μαζί τους .

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

4 σχόλια:

  1. Αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμά και αθετεί την σύμβαση που κάνει με τους γιατρούς, με την σειρά τους και οι γιατροί δεν τιμούν και αθετούν την σύμαβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό όμως πλήτει τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν φταίνε σε ότι αφορά τις σχέσεις κράτους και γιατρών. Απλά εκθέτει τους γιατρούς και όχι τον ΕΟΠΥΥ διότι οι ίδιοι επιλέγουν και επιδιώκουν την σύμβαση αυτή. Γνωρίζουν από την αρχή τα οφέλη και το κόστος της εκάστοτε σύμβασης οπότε οφείλουν είτε να την αποδεχτούν στην ολότητά της είτε να παραιτηθούν. Όλες οι υπόλοιπες συμπεριφορές και ενέργειές τους προς τους ασφαλισμένους είναι ανέντιμες, ανειλικρινείς, υποκρύπτουν δόλο και δυσφημούν πρώτα τον εαυτό τους και μετά ολόκληρο τον ιατρικό κλάδο. Από την άλλη βέβαια ο κόσμος ξεχωρίζει και αποβάλλει τον ανέντιμο από τον άξιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια έχει πάρει κανένας υπογεγραμμένη σύμβαση από τον ΕΟΠΥΥ με τις υποχρεώσεις του ταμείου???. ΜΟΝΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ μέτρα εις βάρος των γιατρών βλέπω εγώ.!!!
      Κάνω λάθος??

      Διαγραφή
  2. Και εμείς να σας ευχαριστήσουμε για την πρόθεσή σας να συμβάλετε στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλα΄για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ανοίξετε τα αυτιά σας.
    Δεν έχετε παρά να κατανοήσετε ότι είναι απολύτως άχρηστο να δηλώνονται οι επισκέψεις στο e-dapy εφόσον εχουν ήδη οριστικοποιηθεί στο e-syntagografisi, όπως απολύτως άχρηστο είναι να φυλλομετρούν οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ ανούσιες εκτυπώσεις ήδη ηλεκτρονικά δηλωμένων επισκέψεων
    και τα χρήματα των άχρηστων υπαλλήλων ενός απλού αγοραστή υπηρεσιών, που θα μπορούσε να είναι λειτουργικός με έναν δυνατό server και μια κεντρική υπηρεσία, να δοθούν για τον πραγματικό σκοπό ύπαρξης και όχι για- εν τοις πράγμασι- αργομισθίες.
    Ακόμη επί του θέματος, όταν ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός δεν χρησιμοποιεί το σύστημα των προγραμματισμένων, τότε δεν σας περνάει από το μυαλό ότι είναι πιθανότερο να είναι το σύστημα ηλίθιο, και όχι το σύνολο των γιατρών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANTIKEIMENIKA όσο και καλή πρόθεση να έχεις σκέψου πόσο χρόνο σπαταλάς για να προγραμ ματίσεις την επίσκεψη και στη συνέχεια να την ακυρώσεις η όχι και φυσικά αν σου δώσουν τηλεφωνικά το σωστό ΑΜΚΑ και το σωστό ΑΜΑ που συνήθως ειναι λάθος η δεν το έχουν πρόχειρο
    όταν κλείνουν ραντεβού .Η Γραφειοκρατία σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή