Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

«Κακά» και «καλά» κουρέματα στο ΕΤΑΑ- ΤΣΑΥ !


Θύμωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος με την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στις ολέθριες συνέπειες που είχε το PSI στα ασφαλιστικά Ταμεία.


Και ξέρετε τι κάνει ο περί ου ο λόγος όταν θυμώνει..
Ετοιμάζει μια ατάκα, κουστουμάρεται και βγαίνει στις κάμερες αγριεμένος, επιδιώκοντας να διατηρήσει λίγα ψίχουλα από την επικοινωνιακή δόξα που απολάμβανε το πάλαι ποτέ.
Είπε λοιπόν ο θυμωμένος Λοβέρδος ότι το PSI του Βενιζέλου έσωσε τα ασφαλιστικά Ταμεία!
Δεν αμφιβάλλουμε..
Εξάλλου το πόσο σωτήριο ήταν το PSI του Βενιζέλου φαίνεται στο δικό μας Ταμείο, το ΤΣΑΥ. Στην έκθεση που κατέθεσε προ ημερών ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής στον ΠΙΣ, σχετικά με την οικονομική κατάσταση του ΤΣΑΥ, αναγράφεται επί λέξει:

Οι συνολικές απώλειες από το PSI είναι:
781.880.000 – 278.760.000 = 503.120.000 €
Απώλεια της τάξης του 65%

Ανεξάρτητα όμως από τις εγκληματικές ευθύνες Λοβέρδου-Βενιζέλου το ζητούμενο είναι τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του ασφαλιστικού στη χώρα μας, για το οποίο δεν προοιωνίζονται θετικές εξελίξεις.
Η κινητοποίηση των συνδικάτων στις 3 Δεκέμβρη αποτελεί την πρώτη ευκαιρία οργανωμένης κοινωνικής αντίδρασης στα δεινά που επέρχονται.
Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια..
YGEIANET.GR

ΣΧΟΛΙΟ MEDISPIN: 

Το πρώτο «κακό» κούρεμα των αποθεματικών, το διαδέχθηκε ένα εξίσου απεχθές και υποχθόνιο κούρεμα του μετοχικού χαρτοφυλακίου του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μετά το οποίο χάθηκαν περίπου

211 εκατομμύρια, 
που αποτελεί απώλεια 99,5 % του αρχικού κεφαλαίου , 

χωρίς να υπάρξει καμία αποτρεπτική ενέργεια και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Δεν μνημονεύεται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και προκύπτει το αβίαστο ερώτημα: Yπάρχουν δύο ειδών κουρέματα: «κακά» και «καλά» ;;;;;

Άννα Μαστοράκου


1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.ΜΗΝ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή