Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Με τον ΠΦΣ, η Ομάδα Εργασίας για τα Φαρμακεία


Την απόφαση να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας που συστήνει το Υπουργείο Υγείας για την έκδοση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των φαρμακείων της χώρας, έλαβε τελικά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αριστοτέλους, που ακολουθείται από την ανάρτηση στη Διαύγεια της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (παρακάτω) η Ομάδα συστήνεται μετά από συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ αυτών ο ΠΦΣ και ο Σύλλογος της Αττικής.

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του κλάδου στα τέλη του περασμένου μήνα (εδώ) είχε απορριφθεί η συμμετοχή «σε οποιαδήποτε επιτροπή του Υπουργείου με αντικείμενο την εκ των υστέρων και άνευ ουσίας υποτιθεμένη βελτίωση της ΚΥΑ», χαρακτηρίζοντας προσχηματική την πρόταση.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το μέλλον των Φαρμακείων είναι κρίσιμο για να αφεθεί σε μια επιτροπή στην οποία δεν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του κλάδου.

Βάσει της ανακοίνωσης του Υπουργείου, την Ομάδα Εργασίας συγκροτούν ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες της Αριστοτέλους, «καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι ορίστηκαν από τους ίδιους τους φορείς» και συγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), τον ΠΦΣ, το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) και την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ).

«Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι να μελετήσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, να εντοπίσει ενδεχόμενα νομοθετικά προβλήματα και πρακτικές δυσλειτουργίες και τέλος να διατυπώσει τεκμηριωμένη πρόταση αναφορικά με την έκδοση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα επιλύονται ζητήματα λειτουργίας των φαρμακείων της χώρας, τα οποία έχουν ανακύψει από την ψήφιση του Νόμου 4336 καθώς και άλλων προγενέστερων νόμων», σημειώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου