Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ιδιωτικές Κλινικές: Να ενταχθούν άμεσα στο σύστημα 670 κλίνες ΜΕΘ και Νεογνών



Την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα άμεσης ένταξης στο σύστημα υγείας 370 ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και 300 κλινών Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, επιλύοντας ένα καθοριστικό για την ανθρώπινη ζωή πρόβλημα, επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Μάλιστα για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δείχνει απόλυτη κατανόηση τονίζει η ΠΕΙΚ, επαναφέροντας το ζωτικό ζήτημα των κλινών στις ΜΕΘ, το οποίο αποδεικνύεται μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Την ίδια ώρα ωστόσο, οι Ιδιωτικές Κλινικές ασφυκτιούν από την έλλειψη ρευστότητας, εξαιτίας των μεγάλων χρεών του ΕΟΠΥΥ προς αυτές. Η Ένωση, επαναλαμβάνει την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ανακοστολόγηση του νοσηλίου της Μ.Ε.Θ., στο 50%.

Αναλυτικά, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών αναφέρει για το θέμα:

«Οι ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Κλινικών, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευσή τους, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας τους εξαιτίας της συνεχιζόμενης μη τακτικής ανά μήνα πληρωμής των και της πρόσφατης δήθεν πληρωμής τους, που προβλεπόταν για τα τέλη Ιανουαρίου, λόγω συμψηφισμού των οφειλόμενων ποσών με τα ληστρικά μέτρα των Claw Back και Rebate για το Α’ εξάμηνο του 2015.

Η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας με ευθύνη αποκλειστικά και μόνο του ΕΟΠΥΥ και όχι από επιχειρηματικά μας λάθη και ταυτόχρονα η ηθική υποχρέωση μας να προσφέρουμε, χωρίς «εκπτώσεις», τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που μας επιλέγουν, δημιουργεί ένα αδιέξοδο σκηνικό.

Πριν λίγες ημέρες ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για πλήρη λειτουργία των κλινών Μ.Ε.Θ. Εντατικής Θεραπείας κατανοώντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στα πλαίσια της επιθυμίας μας να μην χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή.

Όμως το κόστος μιας κλίνης ΜΕΘ είναι πολύ υψηλό, άμεσα πληρωτέο στους προμηθευτές μας ενώ ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποζημιώνει, σε πραγματικές και όχι ονομαστικές τιμές, ημερησίως με το ποσό των 124€ !!!, ποσό παντελώς εξωπραγματικό που δεν καλύπτει, ούτε κατ’ ελάχιστο, το λειτουργικό κόστος.

Αντίθετα το κόστος κλίνης ΜΕΘ σε νοσοκομείο του ΕΣΥ ξεπερνάει τα 2.000€ ημερησίως !!!!

Φοβούμαστε ότι τις επόμενες ημέρες, από πραγματική αδυναμία, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την λειτουργία των κλινών Μ.Ε.Θ. σε μια εποχή με ιδιαίτερες και αυξημένες ανάγκες λόγω του ιού της γρίπης.
Συμπάσχουμε με τους ασθενείς μας.

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., άμεσα, χωρίς χρονοτριβές, την ανακοστολόγηση του νοσηλίου της Μ.Ε.Θ., στο 50% μόνο του κόστους σε Δημοσιο Νοσοκομείο, χωρίς περικοπές rebate και Claw Back και χωρίς επιβάρυνση με ΦΠΑ, αφού προσφέρουμε τη συγκεκριμένη υπηρεσία στη διάθεση του ΕΣΥ μέσω του ΕΚΑΒ, καθώς και την άμεση απόδοση ρευστότητας στον κλάδο με τακτές ανά μήνα πληρωμές.

Η κατανόηση που επιδεικνύει ο νέος Προεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η πολιτική ηγεσία πρέπει άμεσα να μετεξελιχθεί σε έργο, δίνοντας την δυνατότητα άμεσης ένταξης στο σύστημα υγείας 370 ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ και 300 κλινών Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, επιλύοντας ένα καθοριστικό για την ανθρώπινη ζωή πρόβλημα. Η λύση είναι απλή. Ας προχωρήσουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου