Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Έρχονται τρία νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα

- Virus.com.gr

Εκσυγχρονίζεται – αλλά με σημαντική καθυστέρηση – το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στο οποίο ενσωματώνονται διαρκώς νέες λειτουργίες.




Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 3 νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα “ανεβαίνουν” στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με στόχο τον έλεγχο των δαπανών και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Πρόκειται για τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), της Παρόξυνσης ΧΑΠ και της Οξείας Βρογχίτιδας. Με αυτά, κλείνει επί του παρόντος ο “κύκλος” που είχε ανοίξει το φθινόπωρο σε ό,τι αφορά τα θεραπευτικά πρωτόκολλα (δείτε εδώ), αφού από τότε μέχρι σήμερα στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ έχουν ενσωματωθεί μεταξύ άλλων τα Πρωτόκολλα που αφορούν στην Άνοια, στην Πρώιμη και στην Προχωρημένη νόσος Parkinson και στην Επιληψία.

Με βάση τον προγραμματισμό της ΗΔΙΚΑ, τα προαναφερόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα θα έπρεπε να έχουν αναρτηθεί στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ήδη από το Δεκέμβριο. Τι συνέβη και σημειώθηκε αυτή τη καθυστέρηση;

Όπως λέει στο Virus, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αθανάσιος Τάγαρης, δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που έπαιξαν ρόλο: η θετική λίστα φαρμάκων και η μετεγκατάσταση του Data Center του Φορέα σε νέο κτίριο. Υπενθυμίζεται πως η τελευταία αυτή διαδικασία διήρκεσε από τις 29/1 έως τις 15/2, ενώ η νέα θετική λίστα αν και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ στις 5/2 για διαβούλευση εξακολουθεί να μην έχει εκδοθεί.

Ο κ. Τάγαρης, εξηγεί πως τα πρωτόκολλα ανανεώνονται υποχρεωτικά κάθε φορά που εκδίδεται νέα θετική λίστα, μια διαδικασία η οποία έχει καθυστερήσει, ενώ σε ότι αφορά τη μετεγκατάσταση σημειώνει πως ήταν μια διαδικασία αναγκαία.

1 σχόλιο:

  1. Μηπως επρεπε να αρχισουν σε εικοσι μερες λογω μεγαλης εξαρσης Η1ΝΙ? αυτες τις μερες κυριολεκτικα η απωλεια χρονου αν υπαρχει στην εφαρμογη δεν ειναι οτι καλυτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή