Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ώρα μηδέν για το Ασφαλιστικό


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Ώρα μηδέν για το Ασφαλιστικό

Η αδράνεια, χαρακτηριστική ιδιότητα της ύλης φαίνεται ότι είναι και χαρακτηριστική ιδιότητα του υγειονομικού σώματος.

Χρειάζεται να εξαναγκαστεί, να ταπεινωθεί και να βάλλεται για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, προκειμένου να μεταπηδήσει, και αν, σε μιαν άλλη κατάσταση. Για να το πείσεις να αλλάξει στάση χρειάζεται να καταβάλεις έργο ανάλογο της αδράνειας που υπάρχει και η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερη.

Έτσι ο εφησυχασμός ότι οι εκπρόσωποι μας στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΠΙΣ, ΕΟΟ, ΠΦΣ, ΠΚΣ) υπερασπίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας, λειτουργεί ως δικαιολογία της δικής μας στάσης, μιας στάσης μη συμμετοχικής.

Πολλές φόρες χρειάζεται ένα σοκ, μια τρικυμία, μια κρίση για να αφυπνιστεί και να αναθεωρήσει την στάση του, να αντιδράσει, και τελικά να αναλάβει το ίδιο της ευθύνες του. Αρκεί η αφύπνιση αυτή να είναι έγκαιρη.

Αν λάβουμε τώρα σαν υπόθεση εργασίας ότι:

1. Η κυβέρνηση δεν αλλάζει την φιλοσοφία του ασφαλιστικού προσχεδίου, γνωρίζετε ποίες είναι οι εξειδικευμένες θέσεις των υγειονομικών μας ομοσπονδιών;

2. Η κυβέρνηση δέχεται την πρόταση της αντιπολίτευσης μείζονος & ελάσσονος για την παραμονή του ΕΤΑΑ ως ανεξάρτητου ασφαλιστικού ταμείου με ενσωμάτωση όμως σ’ αυτό και του ΟΑΕΕ, γνωρίζετε ποίες είναι οι θέσεις των υγειονομικών ομοσπονδιών;

Οι υπογράφοντες με πολλές δημοσιεύσεις αλλά και με συμμέτοχές σε συνέδρια και ημερίδες παρουσίασαν διεξοδικά την κατάσταση του ΤΣΑΥ και παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων ενώ επίσης δώσανε στην δημοσιότητα πλήρη ανάλυση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό με σκέψεις, κρίσεις και αντιπροτάσεις γι’ αυτό.

Σας καλούμε, να ζητήσετε από τους υγειονομικούς συλλόγους στους οποίους ανήκετε, πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους, να σας παρουσιάσουν τις δικές τους θέσεις και προτάσεις πέρα από το σύνθημα να "αποσυρθεί το παρόν προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό".

Διαπιστώνουμε, ότι όλοι οι υγειονομικοί φορείς εστιάζουν τις αντιδράσεις τους στις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.

ü Κανείς δεν αναφέρεται και δεν προβάλει διεκδικήσεις για τις συντάξεις πείνας που θα δοθούν με τις αυξημένες ή λιγότερο αυξημένες, ασφαλιστικές εισφορές.

ü Κανείς δεν αναφέρεται και δεν προβάλει διεκδικήσεις για την κατάφωρη αδικία και τις συνταγματικά κατακριτέες διατάξεις του προσχέδιου για τον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού τόσο της σύνταξης όσο και του εφάπαξ μεταξύ ελευθεροεπαγγελματιών και μισθωτών.

Ως απόδειξη των ανωτέρω, θα θέλαμε να δημοσιεύσουν τόσο τις θέσεις & προτάσεις τους όσο και τους πίνακες με τις διαμορφούμενες συντάξεις, με την εφαρμογή του νυν ή του "αναθεωρημένου" προσχεδίου που διατυπώνεται από τον Υπουργό Εργασίας ώστε κάθε υγειονομικός, του οποίου το συνταξιοδοτικό του μέλλον επαφίεται σ’ αυτούς να γνωρίζει.

Μη εική περί των μεγάλων συμβαλλώμεθα.

«Nα μην ασχολούμαστε επιπόλαια με τα μεγάλα ζητήματα».
Ηράκλειτος (544-484 π.Χ.)

Δρ Ιωάννης Κιτσοπανίδης, ιατρός

Βασίλειος Σταθόπουλος, οδοντίατρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου