Παρασκευή 5 Ιανουάριος 2018
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
Διορθωτικές κινήσεις στις λίστες χειρουργείων στα νοσοκομεία κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σε διορθωτικές κινήσεις στις λίστες προτεραιότητας στα χειρουργεία του ΕΣΥ, προχωρά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς διαπιστώθηκε ότι οι κάποιοι χειρουργοί έχουν βρει τον τρόπο να τις παρακάμπτουν.
Εδώ και καιρό υπάρχουν διάφοροι γιατροί που εφηύραν …αποτελεσματικά τρικ ώστε να τις παρακάμπτουν και να εξυπηρετούν τους δικούς τους πελάτες με το αζημίωτο βέβαια.
Ειδικότερα ξεκινά ήδη η διασταύρωση της λίστας χειρουργείων που έχει καταρτισθεί σε κάθε νοσοκομείο, με τα γραφεία Δικαιωμάτων ασθενών ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παρακάμψεις, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.
Πως παρακάμπτεται η σειρά προτεραιότητας
Τον έλεγχο έχουν αναλάβει ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του κάθε νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα συγκρίνονται οι λίστες των ασθενών με αυτές των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.
Οι Διοικητές ελέγχουν εάν οι ασθενείς που μπήκαν στο χειρουργικό τραπέζι κατά προτεραιότητα, πέρασαν πράγματι από τα «Επείγοντα» νωρίτερα ώστε να προηγηθούν.
Άλλωστε είναι γνωστό πως πολλοί γιατροί «βαφτίζουν» απλά περιστατικά σε επείγοντα ώστε να βάζουν στο χειρουργείο νωρίτερα τους δικούς τους ασθενείς. Δείτε ΕΔΩ πως εφαρμόζονται τα τρικ: «Έρχονται διορθωτικές κινήσεις για τις λίστες χειρουργείων! Ποια λάθη εντοπίσθηκαν»
Φαίνεται πάντως πως οι επίορκοι γιατροί δε θα μείνουν ατιμώρητοι αυτή τη φορά, καθώς όσοι εντοπισθούν να παρανομούν με τις λίστες χειρουργείων για να πάρουν φακελάκι, θα μπαίνουν άμεσα σε αργία έστω κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία στη δικαιοσύνη.
Όμως την ίδια ώρα έχει ξεκινήσει και η καταγραφή του χρόνου αναμονής για τα λεγόμενα «ψυχρά» χειρουργεία, αυτά δηλαδή που δεν είναι επείγοντα και μπορούν να προγραμματισθούν.
Αυτό που έχει προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας- αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr– είναι το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες κλινικές σε νοσοκομεία όπου ο χρόνος αναμονής για ένα χειρουργείο μπορεί να ξεπεράσει και τον 1,5 χρόνο.
Το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στα φακελάκια, γι αυτό και θα μελετηθούν μία προς μία όλες οι αναμονές σε ΄κάθε κλινική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου