Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τι ειπώθηκε για τις νέες συμβάσεις από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στις συναντήσεις ΙΣΑ και ΙΣΠειραιά

Facebook - από μαρτυρίες συναδέλφων στις συσκέψεις για τις συμβάσεις οικογενειακού ιατρού του ΕΟΠΥΥ

Η ημερομηνία λήξης του ενδιαφέροντος λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος στον ΙΣΑ μόνο από 200 συναδέλφους, ενώ ο στόχος ήταν 1200 τουλάχιστον.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιατροί- Η πρόσκληση, αφορά σε πρώτη φάση, οικογενειακούς γιατρούς. Δηλαδή Γενικούς Ιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους. Αφού ολοκληρωθεί η επιλογή αυτών, θα κληθούν και άλλες ειδικότητες, που θα είναι σαφώς περιορισμένου αριθμού σε σχέση με τους οικογενειακούς γιατρούς.

- Ρωτήθηκε με ποιο από τα συνδικαλιστικά μας όργανα διαπραγματεύτηκε. Μας είπε ότι έδειξε την πρόταση σε μέλη του ΠΙΣ. επικράτησε ένα αλαλούμ, τον διέκοπταν συνεχώς και ήταν κι ένας ηλικιωμένος συνάδελφος που τον ρωτούσε με εμμονή για το αν είναι συλλογικές οι συμβάσεις και δεν μας αποκάλυψε με ποιον απ τον ΠΙΣ συνεργάστηκε κι αν συμφώνησε ο ΠΙΣ με την πρόταση.

- Η σύμβαση είναι ατομική, βάσει του νόμου 4486/17 και όχι συλλογική. Είναι σύμβαση έργου, όπως έως σήμερα, με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Θα έχει διάρκεια max 1 (ενός)+2 (δύο) χρόνια, μετά τα οποία θα επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες. 


- Στην επιλογή των συμβεβλημένων, θα μοριοδοτούνται οι νεότεροι γιατροί, σε σχέση με τους παλαιότερους. Έχει τεθεί και ένα ηλικιακό όριο (65 έτη) το οποίο μάλλον είναι συζητήσιμο. -ουσιαστικά μίλησε για παράταση της προθεσμίας με κάποιες βελτιώσεις. Αν δε βρεθούν αρκετοί συμβεβλημένοι θα επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις, με μία παραχώρηση εκ μέρους του που δεν ήθελε να αποκαλύψει. Το νομικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο και δεν αλλάζει, η τρόικα επέβαλε τη μείωση της αμοιβής και ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε καλύτερο.

- Ενδιαφέρον για τις συμβάσεις αυτές πρέπει να εκδηλώσουν και όσοι γιατροί έχουν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αν δεν το κάνουν, δεν θα ισχύουν οι παλιές συμβάσεις τους, από την ημερομηνία που θα υπογραφούν οι νέες συμβάσεις με παλιούς και νέους συμβεβλημένους γιατρούς.

- Αμοιβή από 1600 ευρώ, μέχρι του πλαφόν 2250 ευρώ το μήνα, μικτά, για 24 ώρες/εβδομάδα. Δηλαδή τέσσερα 5ωρα και ένα 4ωρο. Εάν επιθυμεί ο ιατρός, μπορεί να βλέπει ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και για 36 ώρες την εβδομάδα, αλλά δεν προβλέπεται μεγαλύτερη αποζημίωση για αυτό!

- Ο γιατρός υποχρεούται να δηλώνει στο κεντρικό σύστημα το ωράριο που θα διαθέτει για τους ασθενείς με ΕΟΠΥΥ , όπως και θα υποχρεούται να κάνει επισκέψεις κατ¨οίκον, εάν ζητηθεί, με τον χρόνο αυτό να μην συνυπολογίζεται στο καθημερινό ωράριο, το οποίο θα παίρνει παράταση. Μένει να διαμορφωθεί το ακριβές πλαίσιο, το οποίο δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

- αν τα ραντεβού δεν έχουν ολοκληρωθεί στις 5 ώρες γιατί κάποιοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο θα πρέπει να ολοκληρωθούν πέραν του ωραρίου.  Ρωτήθηκε εάν τύχει περιστατικό επείγον στο 4ωρο όπου έχουν ήδη κλεισθεί το ραντεβού, εάν θεωρείται ιδιωτικό ή όχι. Απάντησε ότι εφόσον ανήκει στους 2250, ότι δεν είναι ιδιωτική επίσκεψη. Ρωτήθηκε εάν έρθουν περισσότεροι ασθενείς από τα καθορισμένα ραντεβού σε μία ημέρα, απάντησε ότι εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, θα μπορεί να μεταφερθούν τα ραντεβού την επόμενη ημέρα ( που θα έχει ήδη κλεισμένα ραντεβού ...) Το 15' είναι ενδεικτικό και όχι δεσμευτικό ανά επίσκεψη. 

- Είπε ότι δεν υπάρχει gatekeeping / παραπομπή στο νόμο, ότι οι ασθενείς με επείγον περιστατικό μπορούν να καλέσουν το ΕΚΑΒ χωρίς παραπομπή, αλλά δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για την απαιτούμενη ιατρική εκτίμηση σε διάφορες επείγουσες παθολογικές καταστάσεις. O ίδιος καταβάλει προσπάθειες να μην εφαρμοσθεί το gatekeeping.

- για τις κατ οίκον επισκέψεις, τήρησε σιγή ιχθύος και είπε ότι δεν ζητούνται κατ οίκον στην πρόσκληση ενδιαφέροντος. Αναμένεται στο κείμενο της σύμβασης.

- Ο γιατρός υποχρεούται, να πληρώνει κανονικά μόνος του ως ελεύθερος επαγγελματίας, τον ΕΦΚΑ του και τις όποιες κρατήσεις (εφορία κλπ). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα καθαρά χρήματα που θα αποφέρει αυτή η συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, είναι από 380 έως 500 ευρώ το μήνα καθαρά....

- Η πληρωμή θα γίνεται σε μάξιμουμ κάτω από 90 ημέρες από την κατάθεση των παραστατικών, με προσπάθεια να πέσει στις 30 ημέρες αυτό το διάστημα αποπληρωμής.

- Σε περίπτωση που ο συμβεβλημένος γιατρός θελήσει να λείψει από το ωράριο του με άδεια (επιστημονική, ασθένεια, διακοπές κλπ) το δηλώνει στο ηλεκτρονικό σύστημα και υποχρεούται να αναπληρώσει τις προκαθορισμένες ώρες, σε άλλες ημερομηνίες. Για τις άδειες είπε ότι θα πρέπει να τις κανονίζουμε σε συνεννόηση με το τοπικό ΤΟΜΥ. Τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω ΗΔΙΚΑ αλλά θα μπορεί να κλείνει και ο γιατρός.

- Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2018, ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ, κατά τι αυξημένος σε σχέση με του 2017.

- Οι συμβάσεις των ΟΙ θα είναι ατομικές ενώ των ειδικών θα είναι συλλογικές με τους ιατρικούς συλλόγους.

24 σχόλια:

  1. - Οι συμβάσεις των ΟΙ θα είναι ατομικές ενώ των ειδικών θα είναι συλλογικές με τους ιατρικούς συλλόγους. Αυτό από την πλευρά των Παθολόγων θα έπρεπε να είανι αιτία για πόλεμο χωρίς έλεος. Πρέπει να στραφούμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ εναντίον αυτών που το σκέφτηκαν αυτό. Τι είναι δηλαδή οι οικογενειακοί γιατροί. Γιετροί δεύτερης κατηγορίας. Πρέπει να στραφούμε ενεντίον τους έτσι ώστε ούτε αυτοί να συνεχίζουν να μας προσβάλλουν, ούτε τα παιδιά τους να το κάνουν στο μέλλον. Ένας Παθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παθολόγοι -παιδίατροι και Γ.Ι. καταλάβατε ποίοι μας έσκαψαν το λάκο.Όλες οι άλλες ειδικότητες θα τύχουν συλλογικές συμβάσεις,και εμείς υπαλληλική σχέση μέσα στο ίδιο μας το ιδιωτικό ιατρείο.Δηλαδή γιατροί δύο ταχυτήτων.Πατρίκιοι και πληβείοι.Και από ότι κατάλαβα το σχέδιο αυτό το αποδέχεται και ο ΠΙΣ.Περιμένω τον ΠΙΣ να τοποθετηθεί πάνω σ'αυτό το θέμα και να απολογηθεί για τα πεπραγμένα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι μεγαλος βλακας,τιποτα δεν δεχτηκε ο ΠΙΣ!

      Διαγραφή
    2. Ρουφα το τσαγακι σου τωρα τρολακι .Αν μη τι αλλο οι γελοιοι εργοδοτες σου καταφεραν το αδιανοητο : να ενωθουν ολοι εναντίον τους ( καλα με εξαιρεση λιγα διποδα βοδια σαν και εσενα )

      Διαγραφή
  3. Σας το ξανάγραψα ότι ένα.....βλαμένο είναι ο Μπαταχτσίμης που τον έβαλαν για αχυράνθρωπο οι πραγματικοί εγκληματίες Ξανθοαργόσχολος και Βαρδατρόμπας για να βγαίνει μπροστά ! Ο ......Πρόεδρος του χρΕΟΠΥΥ τραύλιζε ψεματάκια καθώς ποτρέ πουθενά δεν διαπραγματεύτηκε με κανέναν γιατρό! Το πιο πιθανό είναι πως το άτομο ήταν ένας ασήμαντος διδακτορικίσκος που άρον άρον τον έκαναν ......Καθηγητή (τρομάρα του!) για να τρώει τα......γιούχα! ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ? Μακριά.......είναι εγκληματικά στοιχεία και έχουν Σχέδιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα αλγεινη εντυπωση!Πρεπει ολοι να αντιληφθουμε οτι προκειται για Εγκληματικη Οργανωση με Σχεδιο,! Γιατι δεν οργανωνετε μια συνεντευξη τυπου οι ΙΣΑ/ΙΣΘ/ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ;Προς ενημερωση του κοινου!

      Διαγραφή
  4. Καταλαβαίνετε τώρα συνάδελφοι με τι αληταριό συζητάμε; Ο Καθηγηταράς ψευδολογούσε ακατάπαυστα ! Μακριά από την χολέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ?ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓλυφΤΑΚΗ 10.25 μετα την ξεφτιλα των γυφΤΟΜΥ, πανωλεθρια στους ΟΙ ! Καθαρισατε. ...

      Διαγραφή
    2. Πω πω πω μπατσα δημοσιοτεμπελχανα 10.25'.....

      Διαγραφή
    3. Εσένα που δεν σε ενδιαφέρει ο μισθός και σε ταιζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τρολακι .

      Διαγραφή
  6. Εσεις συναδελφοι του ειπατε να παει να......; Αυτο εχει σημασια η κοιταγατε το savoir vivre ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ πλέον μιλάμε γιά το ...άντε τώρα να συμμορφωθείς, όταν υπάρχει κακό προηγούμενο. Από το πληρώνομαι 2000 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ, επειδή έκανα αίτηση για να εξετάζω 200 ασφαλισμένους στο ιδιωτικό μου ιατρείο. Και μου έκαναν σύμβαση...Και έλεγε ...Οποτε εσύ θέλεις θα εξετάζεις. Οποτε εσύ θέλεις θα φεύγεις και δεν θα ενημερώνεις κανέναν.Οποτε εσύ θέλεις θα συμπληρώνεις τις 200 και μετά θα είσαι συμπληρωμένος. Οποτε εσύ θέλεις θα ζητάς επίσκεψη και ας μην είσαι συμπληρωμένος.Οποτε εσύ θέλεις θα γράφεις τις συνταγές για τους πελάτες σου και μετά θα τις παρουσιάζεις για δωρεάν στον ΕΟΠΥΥ. Οποτε εσυ θέλεις θα δίνεις τι κενά έχεις για ραντεβού. κλπ ,κλπ. Αλοίμονο , στο ιδιωτικό σου ιατρείο ήσουνα. Αλλά κρατικοδίαιτος του ΕΟΠΥΥ. Ας μη μιλάμε για το ποιός έκανε γερή διαπραγμάτευση για τη σύμβαση και με τι ικανότητες. Οι ικανότητες ήταν πως θα αρμέγουμε τον ΕΟΠΥΥ και πως θα μας ξαναψηφίσουν οι αρμέγοντες. Οσο για τους ασφαλισμένους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα ειναι το προηγουμενο και δεν αρμεγουν οι συμβεβλημενοι τον χρΕΟΠΥΥ,αυτος επιδοτειται απο τους συμβεβλημενους για να πουλαει δωρεαν Υγεια με ψιχουλα 2000 δηλαδη 1800 στο χερι (αν φτασεις τις 200 ,οι μισοι δεν τις φτανουν καν!) δηλαδη .....950 μετα ενοικιο και ΕΦΚΑ δηλαδη .
      .....600 μετα απο ρευμα/ τηλ/αναλωσιμα! Αλλα σας εφαγε η απληστια αληταραδες του ΥΠΥΓ!Το πιασες 3.08?

      Διαγραφή
  8. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ-ΚΑΠΟΥΤ,ΟΣΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΤΑΜΕΙΑ.ΑΚΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχρηστε γονε 3.53 φαε τα λεφτα του μπαμπα και ασε τις δουλειες για τους μεγαλους!

      Διαγραφή
  9. Απορω με τι μουτρα θα βγουν αυτοι που θα αποδεχθουν τη ατιμωτικη αυτη συμβαση. Τι ξεφτιλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΣΟΛΑΔΑ! ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΑΡΑΥΤΑ !

      Διαγραφή
    2. Για .....ανδραποδα (και κυριολεκτω!) προκειται, προσωπο στην κοινωνια η αξιοπρεπεια δεν εχουν αρα κανενα προβλημα!

      Διαγραφή
  10. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ . ΚΑΛΑ ΒΟΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ. ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΞΙΑ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΑΜΟΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΡΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ.... ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΜΑ ΔΟΥΝΕ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ . Α ΡΕ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ. ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΤΑ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ (ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ). ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΙΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανευ ορων αποσυρση και καμια συζητηση πριν απο αυτο!

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΑ ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ! ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ !

      Διαγραφή