Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής





14 σχόλια:

  1. Θα μας κλεινουν τα ραντεβου τα ζωα του χρΕΟΠΥΥ και οχι εμεις οι ιδιοι? Αισχος!Και γιατι να μην το κανουμε εμεις ωστε να βολευουμε τα ωραρια μας αναλογα και αν μπορουμε να κερδιζουμε χρονο? Κτηνη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 1650 € ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ 400+ , ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΛΛΑ 500€ , ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΩΛΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΣΟΥΤΗ!!! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ/LEASING ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΑΣ ΩΣ......ΣΤΡΙΠΕΡ! Η ΔΟΥΛΕΙΑ .....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΓ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθηστε το θρασος των νταβατζηδων της δομης του Οργανωμενου Εγκληματος του χρΕΟΠΥΥ να αφηνει να υπονοηθει οτι μπορει στο μελλον να ......αποκλεισουν τους μη συμβεβλημενους απο την συνταγογραφηση!!! Δηλαδη να τους αποκλεισουν απο την ασκηση της Ιατρικης !!! Νταβατζιλικια που ουτε ο Αδωνις θα τολμουσε να εκστομισει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΗΤΕΣ! ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΑΝΤΙΡΟΤΟΜΥ!

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΒΡΣΚΩ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ. ΑΛΛΙΩΣ: ΑΛΛΟΥ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ. Ή ΑΛΛΙΩΣ:ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ.....

      Διαγραφή
    3. Είμαι συμβεβλημένος αλλά εσύ 9.02 είσαι ψυχοπαθής! Δηλαδή θα τους αφαιρέσουμε την άδεια άσκησης της Ιατρικής ? Τι γιατροί χωρίς συνταγογράφηση θα είναι? Έλεος πια ΚΑΝΙΒΑΛΕ !

      Διαγραφή
    4. Πόσο νέος είσαι 10:32 μμ.;; Ξέχασες οτι για 10/ετίες δεν είχε δικαίωμα συνταγογράφησης κανένας άλλος γιατρός για το ΙΚΑ εκτός από το γιατρό του ΙΚΑ; Το ίδιο για το ΤΕΒΕ Για τον ΟΓΑ δικαίωμα είχαν μόνο αγροτικοί και νοσοκομειακοί. Αρα δεν είναι όπως τα βλέπεις εσύ και όπως σε συμφέρει. Μέχρι τώρα συμβεβλημένε καλά πέρασες. Ας όψεται η λάθος σύμβαση του ΕΟΠΥΥ του 2012. Χωρίς ωράριο, χωρίς εξακρίβωση για τις επισκέψεις που καταχωρούσες και που συμπλήρωνες σε 2 μέρες.

      Διαγραφή
    5. Από που ΑΛΗΤΑΡΑ 2.13 ξέρεις εσύ τι έκανα εγώ ? Για ποιο λόγο ένα άδικο καθεστώς πρέπει να διαιωνιστεί όταν χωρίς χρήματα πλέον στην ελληνική κοινωνία κανείς δεν θα πάει στον ιδιώτη? Και βέβαια όλοι συνταγογραφούσαν για καποιους! Δεν υπήρχε κανείς που να αποκλείεται από όλους ! Άνετα εξακριβώνονται οι επισκέψεις μου γκάγκστερ του χρΕΟΠΥΥ στο site σας και αν σας ενδιέφερε άνετα θα τις τσεκάρατε ! Σπαταλήστε όμως τα λεφτά του ΕΣΠΑ σε κτίρια που σε δυο χρόνια θα εγκαταλείψετε και περιμένετε να δείτε γιατρό καραγκιόζηδες όπως είδατε στις φυφτουλοΤΟΜΥ ! Κρατήστε τα λεφτά για τους Καρανίκες και πάρτε depon για την νέα ξεφτίλα (μεγαλύτερη από τις γυφΤΟΜΥ που σας περιμένει !) !
      ΥΓ Η δωρεάν Υγεία με τα λεφτά του γιατρού κομσομόλε μου τελείωσε.......περαστικά !

      Διαγραφή
  4. Για τους Βαρδαρομπουμπουνες ομως και τους Καρανικες λεφτα......υπαρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως βλεπετε οι γκαγκστερ δεν κρυβουν τις προθεσεις τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε διευκρινίστηκε απολύτως τίποτα ! Τι θα πει "πιθανότατα" ? Πόσα ραντεβού θα κλείνονται κάθε μήνα και κάθε ημέρα ? Εάν ισχύσει το 15λεπτο,τότε με 24ωρο εργασία εβδομαδιαίως καλύπτονται περίπου 400 ραντεβού. Τί θα γίνει με τους υπόλοιπους 1.800 ασφαλισμένους εάν θελήσουν να επισκεφτούν τον οικογενειακό γιατρό τους ? Τί θα γίνει μετά από 3 χρόνια,όταν θα τελειώσει το δικαίωμα να καταθέτουν αιτήσεις οι ιατροί και δε θα υπάρχουν περισσότεροι γιατροι σε μια περιοχή για να καλύψουν τις θέσεις ? Αυτά είναι μερικά από τα πρακτικά-καθημερινά ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν μια και καλή , όχι με "πιθανότατα" και "ισως" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα ρε φιλοι ΓΙ,τον ειχατε μπροστα σας να σας απειλει (διοτι περι αυτου προκειται,μην αυταπαταστε,ολα οσα σας ειπε μονο με μια λεξη περιγραφονται! Νταβατζιλικια!)και τον.....ακουγατε;Δεν του αστραψατε κανα δυο .....σφαλιαρες; Δεν του ειπατε εστω να παει να.....δεν το γραφω για να μην κοπει το σχολιο; Οι ......ευπρεπειες θα σας φανε! Ρε δειτε τους Οπτικους! Δεν υπογραφουμε και Τερμα! Τι θα......εξετασετε δηλαδη απο ολες τις.....καταπρασινες ροχαλες που σας εριξε στα μουτρα; Ελεος πια, λιγη αξιοπρεπεια ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πράγματα είναι αρκετά απλά και θεωρώ ξεκάθαρα.Ας εξετάσουμε ως υπόθεση εργασίας ότι ο οικογενειακός γιατρός θα έχει χρεωθεί 1800 ασφ/νους.Η δε σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. υλοποιείται γιατί υπάρχουν 3000 ΄γιατροί που επιθυμούν να συμβληθούν.Πάμε να διαγνώσουμε τα τυράκια της παγίδας.
    1.Με την 15λεπτη επίσκεψη ο γιατρός εξετάζει 4 ασθενείς την ώρα,άρα 16 στο δεσμευμένο 4ωρο.Υποθέτουμε ότι το 50% των ασθενών που επιθυμούν ραντεβού προσέρχεται για συνταγογράφηση,αυτό δηλώνεται στην Η.ΔΙ.Κ.Α.(κι όχι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)με το κλείσιμο του ραντεβού.Αν επίσης έχει καθοριστεί ότι ο χρόνος για τη συνταγογράφηση είναι 5',τότε αρκετά ραντεβού θα έχουν πιθανότατα μικρότερη διάρκεια.Ας δεχτούμε ότι στο 4ωρο ο γιατρός θα μπορεί να εξυπηρετήσει όχι 16, αλλά 40 ανθρώπους.Την εβδομάδα 240 και το μήνα 960.Πρόκειται για την υπόθεση που αποτυπώνει τις πλέον ευοίωνες κι ευχερείς συνθήκες (συστημάτων πληροφορικής,συνεννόησης ασθενούς - γιατρού,ελάχιστων ή μηδενικών έκτακτων περιστατικών).Πως θα εξυπηρετηθούν οι υπόλοιποι 850 ασθενείς του γιατρού αυτού; Θα αντιτάξει κάποιος,ότι δεν λαμβάνουν υπηρεσίες από τον οικογενειακό τους γιατρό και οι 1800 ασφ/νοι κάθε μήνα,αλλά οι μισοί ή και λιγότεροι.Άρα, υπό τις παραπάνω ιδανικές συνθήκες,το σύστημα λειτουργεί τέλεια.Εάν τώρα,ο αριθμός των ασφ/νων που επιθυμούν ραντεβού είναι π.χ.το χειμώνα με τη γρίπη, μεγαλύτερος,τότε αυτοί δεν θα εξυπηρετούνται στο 4ωρο,αλλά ιδιωτικά. Αυτό αποτελεί και το πρώτο τυράκι της παγίδας για τους 3000 συμβεβλημένους.Τώρα, αυτοί οι ασθενείς(οι χωρίς ραντεβού),θα είναι οι έχοντες περισσότερα χρήματα;Θα είναι οι άτυχοι που απλώς δεν βρήκαν ραντεβού,θα είναι εκείνοι που δεν κατέστη δυνατό να προγραμματίσουν τη γρίπη τους,έτσι ώστε να βρουν διαθέσιμο ραντεβού;Αυτά αποτελούν ερωτήματα ύψιστου στρατηγικού σχεδιασμού τα οποία ένας νους με κοινό εύρος δεν δύναται να απαντήσει.Τις απαντήσεις γνωρίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες και η Τρόϊκα.
    2.Το τυράκι της συνταγογράφησης.Γινόμαστε σοφότεροι μαθαίνοντας ότι προς το παρόν,δεν υπάρχει σκέψη για αποκλεισμό των μη συμβεβλημένων από τη συνταγογράφηση.Άρα ο ασφ/νος που επέλεξε έναν μη συμβεβλημένο για οικογενειακό γιατρό και μπορεί να τον πληρώσει για τις υπηρεσίες του,θα έχει τη δυνατότητα να λάβει συνταγή για φάρμακα την οποία θα μπορεί να εκτελέσει χωρίς να πρέπει να την αναπαράξει σε κάποιον συμβεβλημένο.Ειλικρινά υποκλίνομαι,πρόκειται για μέγιστη παραχώρηση του ασφαλιστικού συστήματος,ύψιστη πράξη γενναιοδωρίας προς τον δικαιούχο περίθαλψης.Εάν πάλι,προς το μέλλον,υπάρξουν σκέψεις(και πράξεις),αποκλεισμού του μη συμβεβλημένου γιατρού από τη συνταγογράφηση,ο συμβεβλημένος θα δύναται να χρησιμοποιήσει την εξαιρετική σύμβαση που θα έχει με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως όχημα(γιατί άραγε όχι;του δίνεται μέγιστη εξουσία στη διαχείριση ενός σπουδαίου αγαθού),για να βγάλει λευκά ή μαύρα χρήματα(κατά τη συνείδηση και τις ανάγκες του).
    Ελπίζω κι εύχομαι,όλα τα συλλογικά όργανα των γιατρών,να θελήσουν και να μπορέσουν,να εκτιμήσουν και να αξιολογήσουν κατά το δυνατόν ορθότερα,τα τυράκια που τους πετάνε.
    Με απλό τρόπο λοιπόν,αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η σύμβαση(επισυναπτόμενη στα προαπαιτούμενα),στο μόνο που θα εισφέρει είναι σε ακόμη μεγαλύτερες στρεβλώσεις,υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κι ευτελισμό γιατρών κι ασθενών.Αν δε, λάβουμε υπόψη,ότι ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού ως gatekeeper(που δεν είναι λάθος),εισάγεται στην Π.Φ.Υ.μετά από 3 χρόνια πλήρους διάλυσης των Μονάδων που παρείχαν Π.Φ.Υ.,βίαια ως προαπαιτούμενο που έχει καθυστερήσει,χωρίς δυνατότητα πιλοτικής εφαρμογής,χωρίς επιδημιολογικό χάρτη,χωρίς γεωγραφική εκτίμηση για την κάλυψη των αναγκών,με εξαθλιωμένους οικονομικά πολίτες - ασθενείς,κι εξαντλημένο ιατρικό προσωπικό(και στην Π.Φ.Υ. και στη Δ.Φ.Υ.),ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΚΊΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΗΣ,αλλά δεν κατάφεραν να βρουν ραντεβού σε γιατρό.Σε μια χώρα που έχει τους περισσότερους αναλογικά ιατρούς και από τους πλέον ικανούς επιστήμονες της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσιεύματα κι έρευνες των εταίρων,φίλων,δανειστών και δειναστών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή