Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Καθησυχαστική η Αριστοτέλους για το επικουρικό προσωπικό


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατροί ΥΥΚΑΔιαβεβαιώσεις για τα δεδουλευμένα των επικουρικών γιατρών και λοιπού επικουρικού προσωπικού, παρείχε στους εργαζόμενους των νοσοκομείων ο Ανδρέας Ξανθός, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της άρνησης πολλών παρέδρων να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής.

Παρά την εξομάλυνση της κατάστασης στο τέλος του 2017, με την έναρξη της νέας χρονιάς τα φαινόμενα απλήρωτης εργασίας έκαναν την επανεμφάνισή τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση. Την αγωνία των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους επιδεινώνουν, μάλιστα, οι εκτιμήσεις των συνδικαλιστών για τον κίνδυνο που διατρέχει η εργασία τους αυτή καθαυτή.

Για το θέμα αυτό, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρ ωση διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίες Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Υγείας. Με αιχμή τους επικουρικούς, εξάλλου, έχει προκηρύξει κινητοποιήσεις και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


Κατά τον υπουργό Υγείας, πάντως, οι αναφορές σε επικείμενες απολύσεις στο ΕΣΥ δεν είναι παρά κινδυνολογία.

“Η πολιτική ηγεσία διασφαλίζει με τις απαραίτητες ενέργειας την ομαλή και απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων μέχρι την ολοκλήρωση των συμβάσεων τους στα τέλη του 2018”, δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός απαντώντας έτσι έμμεσα και για το μέλλον των συμβάσεων.

Στη συνάντησή του με την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός εμφανίστηκε το ίδιο καθησυχαστικός για το “ανθυγιεινό” επίδομα, τη διαχείρισης της επιδημίας ιλαρά και της εποχικής γρίπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου