Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΙΣ

Αθήνα, 30.1.2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) στηρίζει την πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για αύριο, Τετάρτη 31/01/18, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος με βασικό αίτημα να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός. 

Θέση του Π.Ι.Σ. είναι ότι τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν μπορούν να βασίζουν τη λειτουργία τους σε συμβασιούχους. Οι ιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι που απασχολούνται σήμερα στα Νοσοκομεία με ελαστικές μορφές εργασίας, πρέπει άμεσα να γίνουν μόνιμοι ώστε να μπορούν να παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες, χωρίς να κρέμεται η απόλυση ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους. 

Σήμερα, έχει υπολογιστεί ότι λείπουν από τα Δημόσια Νοσοκομεία 6.500 ιατροί όλων των ειδικοτήτων. Θέση του Π.Ι.Σ. είναι ότι για να μην καταρρεύσουν τα Νοσοκομεία και για να μπορούν να παρέχουν ασφαλή περίθαλψη στους πολίτες, πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό. 

Από το Γραφείο Τύπου του Π.Ι.Σ.

5 σχόλια:

  1. Ξανθοαχρηστος: μα εχω ετοιμη την .....λυση!! Ας κανουν.....ιατρειο και θα τους .....ξανακανω υπαλληλους! Στα.....ιατρεια του; !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ......ΞΟΥΡΑΦΙ !

      Διαγραφή
  2. Ο ΠΙΣ αντί να προσπαθήσει να φτιάξει προτάσεις που θα βελτιώσει την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα που έχει βάλτώσει και την κατάσταση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών,που φεύγουν ,που ξεφτιλίζονται κάνοντας εδώ επάγγελμα σε άθλιες συνθήκες, έχει μείνει πίσω βιδομένος στο βάθύ παλιό ΠΑΣΟΚ.
    Αντί να φροντίσει για όλους τους γιατρούς σαν πατριάρχης ,φροντίζει πως θα βολέψει 5-6 χιλιάδες μόνιμους για 35 χρόνια. Και οι άλλοι 70 χιλιάδες τι θα γίνουν; Κάθε χρόνο από τις 7 ιατρικές σχολές βγαίνουν χιλιάδες.Ερχονται άλλοι απ έξω επίσης χιλιάδες. Και δεν βλέπει τι φταίει; Κάνει παλαιοκομματική πολιτική. Λοιπόν Χρειάζεται τώρα να καθιερωθούν έξετάσεις για έναρξη ειδικότητας.Χρειάζεται τώρα να γίνει σωστή αξιολόγηση των κέντρων που θα την χορηγούν. Χρειάζεται τώρα να καταργηθεί ο νόμος της σαπίλας, της διαφθοράς ,του μαύρου χρήματος,του γιατρού μάγκα που βολεμένος μόνιμος για 35 χρόνια αναξιολόγητος εκβιάζει για φακελάκια. Χρειάζεται τώρα να καταργηθεί ο νόμος του ΕΣΥ. Χρειάζεται τώρα,να προκηρυχθούν θέσεις με 5/ετη σύμβαση για κάθε βαθμίδα των νοσοκομείων με ηλικιακά όρια ανά βαθμίδα ,πανελλαδικά και με τακτική επανάλληψη της προκήρυξης ανά χρονικά διαστήματα μέχρι ικανοποιητικής στελέχωσης των τμημάτων.Με αξιοκρατικά κριτήρια διαφορετικά ανα βαθμίδα.
    Οσο για τους τωρινούς επικουρικούς ,για να μην επικρέμεται η απόλυση ,ως δαμόκλειος σπάθη,δεν χρειάζονται τα τάματα του Μαυρογιαλούρου,χρειάζεται προκήρυξη για 5/ετή σύμβαση ανάλογα των προσόντων τους σε κάποια βαθμίδα.
    Θα πρέπει δε να έχουν δικαίωμα όλοι οι συμβασιούχοι ιδιωτικού ιατρείου. Είναι απαραίτητο όσο ποτέ στη τωρινή κατάσταση της κρίσης να δουλέψει κάποιος τίμια να αυξήσει το μισθό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα γινουν ολα αυτα που λες λεβεντια μου παλι το βαθυ πασοκ θα διοριζεται.

      Διαγραφή
    2. Ενας κολλημενος ΙΚΑτζης.....

      Διαγραφή