Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ποιοι γιατροί και σε ποιες περιοχές λένε όχι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ ! Όλες οι πληροφορίες

Παρασκευή 26 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άρχισαν οι πρώτες επίσημες αρνήσεις γιατρών για σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου από όλη τη χώρα προκαλεί η σύμβαση που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, δηλαδή τους Γενικούς Γιατρούς, τους Παθολόγους και τους Παιδιάτρους.

Η σύμβαση που εκτός των άλλων προβλέπει αμοιβή 70 λεπτών μικτά ανά ασφαλισμένο το μήνα, έχει αρχίσει να προκαλεί ήδη αρνήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τις αμοιβές των γιατρών που θα συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ: «Όλες οι διευκρινίσεις για αμοιβές- ωράρια»

Ήδη η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ξεκάθαρα δηλώνει ότι πρέπει να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση καθώς όπως τονίζεται: «καταθέτουμε την πλήρη εναντίωσή μας στην προσπάθεια επίταξης των ιατρείων με απαξιωτικούς όρους συνεργασίας με σκοπό τον ευτελισμό του ιατρικού λειτουργήματος στον ιδιωτικό τομέα.

Οι αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί ολόκληρων περιοχών, πόλεων και ιατρών από τη σύμβαση, ο πενιχρός υγειονομικός σχεδιασμός, η καταστρατήγηση της ελεύθερης επιλογής ιατρού από τον ασθενή δημιουργούν μεγάλα ρήγματα στην πολύπαθη ΠΦΥ με δυνητικά προβλήματα κάλυψης πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

Ζητούμε άμεση απόσυρση της απαράδεκτης προκήρυξης του ΕΟΠΥΥ και διάλογο από μηδενική βάση».

Όχι και από τους γιατρούς της Ρόδου

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι γιατροί της Ρόδου καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου σημειώνει σε επίσημη ανακοίνωσή του ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών εναντιώνεται στο νέο θεσμό και δεν θα συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ».


Αρνήσεις και στην Αθήνα

Και στην Αθήνα όμως φαίνεται ότι πολλοί θα γυρίσουν την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ λόγω των εξαιρετικά χαμηλών αμοιβών και του ωραρίου που ορίζεται στα ιδιωτικά ιατρεία. Εκτιμήσεις ιατρικών συλλόγων αναφέρουν στο HealthReport.gr ότι στις μεγάλες πόλεις η προσέλευση των γιατρών μπορεί να πλησιάσει το 30%, με βάση τουλάχιστον τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις στους Ιατρικούς Συλλόγους.

Ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται ότι εστιάζεται στις μικρές πόλεις όπου οι γιατροί είναι λιγοστοί και ούτως ή άλλως οι ασθενείς προσφεύγουν στα ιατρεία τους για ιδιωτική επίσκεψη. Συνεπώς εμφανίζονται πιο αρνητικοί στο να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Στην Αθήνα τώρα, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του τοHealthReport.gr και αφορούν καταγραφές μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, είχαν δοθεί μόλις 87 βεβαιώσεις από παθολόγους ότι θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ, 29 από Γενικούς Γιατρούς και 10 από παιδιάτρους σε σύνολο 1200 θέσεων.

Βέβαια τα στοιχεία αυτά είναι πιθανό να αλλάξουν δεδομένου και της ανησυχίας των γιατρών μην αποκλεισθούν και στο μέλλον από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και του φόβου της κρίσης.

2 σχόλια:

  1. Οι παθολόγοι όπως πάντα πρωτοπορούν... Γατάκια Γενικοί Ιατροί. Πάλι την σκόνη μας βλέπετε...
    ....Στην Αθήνα τώρα, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το HealthReport.gr και αφορούν καταγραφές μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, είχαν δοθεί μόλις 87 βεβαιώσεις από παθολόγους ότι θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα του ΕΟΠΥΥ, 29 από Γενικούς Γιατρούς και 10 από παιδιάτρους σε σύνολο 1200 θέσεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθοανοητος: δεν πειραζει, θα δωσουμε βεβαιωσεις σε .....συλλογικοτητες, τον Ρουβικωνα, τις καθαριστριες! Venceremos !

      Διαγραφή