Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ενστάσεις Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος ως προς την συνάντηση του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αποτέλεσμα εικόνας για επαγγελματικη ενωση παθολογων ελλαδοσ

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Π.Ι.Σ. την 19η Μαρτίου 2018 γίνεται λόγος για την συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του, με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με βασικό θέμα τις συμβάσεις των ιατρών ειδικότητας με τον ΕΟΠΥΥ. 

Στο παραπάνω δελτίο τύπου γίνεται διάκριση μεταξύ των οικογενειακών ιατρών και των «ιατρών ειδικότητας». Συγκεκριμένα, εξαιρούν τρόπο τινά τους Παθολόγους από τους ιατρούς ειδικότητας και ταυτόχρονα δεν στηλιτεύουν τον αποτυχημένο σχεδιασμό της Π.Φ.Υ., που το αποδεικνύει η άρνηση των ιατρών να στελεχώσουν τα Το.Μ.Υ. καθώς και να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ως οικογενειακοί ιατροί. 

Το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. μη λαμβάνοντας υπόψη του, τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς και τα τεράστια προβλήματα τους, διεκδικεί την περαιτέρω στελέχωση των ΠΕΔΥ για την στήριξη της Π.Φ.Υ. καταφανώς αγνοώντας την μετονομασία τους σε Κέντρα Υγείας σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4486/2017. 

Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στο ότι «δεν προχωρούν οι Το.Μ.Υ. σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας»! Στη δε παταγώδη αποτυχία των «ευφάνταστων συμβάσεων» των 72 λεπτών του Ευρώ των οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, αρκούνται μόνο να σχολιάσουν πως «δεν έτυχαν προσφοράς εκ μέρους των ιατρών». 

Ο όρος «ιατρός ειδικότητας» είναι στην ουσία αδόκιμος και συνιστά αν μη τι άλλο υποβάθμιση των Παθολόγων, εφόσον δεν τους περιλαμβάνει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε συντεχνιακές πρακτικές που ως τελικό στόχο έχουν την δημιουργία ιατρών δύο ταχυτήτων και τον αποκλεισμό συγκεκριμένων ειδικοτήτων από συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο ρόλος του Π.Ι.Σ. είναι να προασπίζει τα συμφέροντα όλων των ιατρών ανεξαρτήτως ειδικότητας και δεν χωρούν σε καμία των περιπτώσεων αποκλεισμοί και εξαιρέσεις! 

Ως Παθολόγοι εξανιστάμεθα σφόδρα, διότι ο ΠΙΣ εμμέσως με τη στάση του, φαίνεται να αποδέχεται τον αμιγώς κρατικό χαρακτήρα στην Π.Φ.Υ. που προωθούν οι κυβερνώντες. 

Προφανέστατα αγνοούν τους 1300 ήδη συμβεβλημένους Παθολόγους με τον ΕΟΠΥΥ και τους πάνω από 3.000 ελευθεροεπαγγελματίες σε όλη την επικράτεια. 

Είμαστε η πολυπληθέστερη ειδικότητα πανελλαδικά και πλέον συσπειρωνόμαστε με στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος υγείας, με όρους επιστημονικούς, χωρίς συγχρόνως να απεμπολούμε τα πάσης φύσεως δικαιώματα μας. 

Εκ της εκτελεστικής επιτροπής της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος (Ε.Ε.Π.Ε)

26 σχόλια:

  1. Ο ΠΙΣ ζητησε την γνωμη των ΙΣ για το ζητημα η θα εμφανιστει..... ξανθοτερος του Ξανθου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ειδικευμένοι" παθολογοι είναι μόνο οι νοσοκομεικοί παθολόγοι , οι υπόλοιποι είναι γενικοι- οικογενειακοί ιατροί με τίτλο παθολογίας.
    Νομίζω πως πλέον έγινε κατανοητό από όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο που προκυπτει αυτο ....παρλαπιπα?

      Διαγραφή
    2. τι ακριβως πινεις..;

      Διαγραφή
    3. Είμαι Γενικός Ιατρός .Μια και βλέπω ότι έχεις βαθειά γνώση ( σαν όλα τα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛακια) των ειδικοτήτων , μπορείς να μου διευκρινήσεις τι είμαι τελικά . Α , επίσης , πες στα αφεντικούλια σου ότι με το να βάζουν τύπους με IQ μπανάνας να γράφουν , απλά μας εξοργίζουν περισσότερο, οπότε πάλι γιατρούς με τα κυάλια βλέπω να ψάχνετε!

      Διαγραφή
    4. Τί λες βρε μπουλη...

      Διαγραφή
  3. Τι λες βρε ξυπνοπουλι των 12:53... που θα μου πεις ότι μετά από 5 χρόνια κλινικών και βαρβάρων ΤΕΠ με διασωλινομενους σε παθολογικές κλίνες και αντιμετωπίζοντας όλη τη λάντζα και ότι οι υπόλοιποι ειδικοί των νοσοκομείων δεν έκριναν ΣΥΜΦΟΡΟ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΟ να νοσηλευσουν στις κλινικές τους, δεν είμαι ΕΙΔΙΚΟΣ ως ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ αλλά γενικος - οικογενειακός !!!!!!!! Καλή η υπομονή των ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΠΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ !!!!! ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δύο μάχιμοι παθολόγοι είναι σε διαφορετικό επίπεδο . Μην ξεχνάμε ότι για πολλά χρόνια οι Παθολόγοι ήταν οι οικογενειακοί γιατροί .Επίσης μια πικρή αλήθεια συνάδελφοι είναι ότι οι Γενικοί Ιατροί και άργησαν να έρθουν και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων .Αλλά το πρόβλημα ποιο είναι ;Σήμερα καταλάβαμε ότι εμείς και άλλοι Μεσογειακοί χρησιμοποιούσαμε και χρησιμοποιούμε Παθολόγους όχι με την Αγγλοσαξονική έννοια του όρου αλλά ως οικογενειακούς γιατρούς κοινότητας ; Συνάδελφοι τσακωνεστε λες και υπάρχει πρωτοβάθμια σε αυτή τη χώρα .Ας την φτιάξουμε πρώτα και μετά τσακωνόμαστε. Προς το παρόν φάτε την υποβάθμιση από τους "αριστερους" που σας θέλουν όλους τσάμπα η' εξευτελιστικά τσάμπα.

      Διαγραφή
  4. Εχει δικιο ο 12.53. Καθε παθολογος εκτός νοσοκομείου ειναι απλως οικογενειακός ιατρός . Δεν ειναι δυνατό πότε να παιζετε το χαρτί του πρωτοβαθμιου οικογενειακού και πότε του εξειδικευμενου διαβητολόγου. Το πολύπορτο τελείωσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστός ο 12.53... Αλλο ο μάχιμος νοσοκομειακός παθολόγος και άλλο ο συνταγογράφος γενικώς... παθολόγος.
    Πικρή αλλά σωστή αλήθεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να τελειώνουμε. Απόσχιση των Παθολόγων απ τους ισ και τον πισ αφού τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονταικαι δεν κερδίζουμε τίποτε απ αυτό και δημιουργία δικής μας ένωσης για να μας εκπροσωπεί αποκλειστικά, Όσο είμαστε μέσα στους ισ -πισ ακόμη, με όπλο τον πολύ μεγάλο αριθμό Παθολόγων ψηφίζουμε υπέρ των συμφερόντων μας. Ένας Παθολόγος απ τα Γιάννενα.

      Διαγραφή
    2. Εγω λεω παλι οτι μονο οι τεμπελχαναδες μονιμως αποντες απο τα ΤΕΠ και θαλαμους νοσοκομειακοι που τα φορτωνουν στους ειδικευομενους και κινητοποιουνται μονο με φακελακι ,ειναι οι ΜΟΝΟΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ!

      Διαγραφή
  6. ΣΩΣΤΟΣ Ο 12.53.ΕΚΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΟΙ-ΕΜΒΑΛΑΓΙΟΛΟΓΟΙ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΠΟΣΑ ΚΟΥΤΙΑ ΓΡΑΨΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΣΙΜΠΑΜΕ.
    Ο ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΤΟΣΟ Ο ΙΔΩΤΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ[ολοι οι ειδικοι μη παθολογοι εχουμε να πουμε ενα σωρο παραδειγματα οπου ζηταμε την βοηθεια τους].
    ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΟΧΙ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΠΧ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚ Η Η ΣΩΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ;
    ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο 5,23 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον .....πειραγμενο εγκεφαλο σας βρισκεται η εξειδικευση σας νοσοκομειακοι αλλαφροισκιωτοι!Σε λιγο θα δηλωσετε και....Ναπολεοντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 5.20 και 5.23 που είσαι το ίδιο άτομο , είσαι πολύ μεγάλος...... κομπλεξάρας και συνήθως τέτοια άτομα είναι ολίγιστα και ως γιατροί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι πρώγν ΙΚΑτζης να υποθέσω.

      Διαγραφή
    2. Είσαι συμπλεγματικός νοσοκομοτεμπελχανάς 8.56 να υποθέσω! Τα σχόλια τα γράφεις στο ......break μεταξύ μεσημεριανού και βραδυνού ύπνου αφού .....ξυπνήσεις για να παραγγείλεις ......πιτόγυρα μαζί με τους ειδικευόμενους που σου έβγαλαν όλη την δουλειά στην εφημερία ?

      Διαγραφή
  10. ΕΛΑΤΕ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΤΡΑΒΑΤΕ...ΕΚΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειδικοί παθολογοι με όλη την σημασία της λέξης ειναι μόνο οι νοσοκομειακοί γιατροί.Οι λοιποί ειναι μόνο οικογενειακοί ιατροι ( σεβαστος ρόλος αλλα για την αμοιβη τους διαπραγματεύται η ενωση των γενικων οικογενειακων ιατρων κι οχι ο ΠΙΣ. Τελεια και παυλα .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλακόμουτρο 8.39 η ένωση που αναφέρεις αφορά μόνο τους ΓΙ! Ειδικοί Παθολόγοι είναι όλοι όσοι έχουν τον αντίστοιχο τίτλο ~! Άντε γύρνα στο εφημερείο για να συνεχίσεις τον ύπνο και νάσαι δίπλα στο τηλέφωνο , μπορεί να έρθει ......φακελάκι! Μην το χάσεις.....

      Διαγραφή
  12. Ενταξει , μεταξυ μας τωρα , ολοι ειδικοί παθολόγοι ειστε απλά οι νοσοκομειακοι ειναι περισσότερο ειδικοί στην παθολογία ενω οι λοιποί περισσότερο ειδικοί στην συνταγογραφία . Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ......φακελογραφία, την συστηματική απουσία (πετάγομαι μια στιγμή στην ......τράπεζα!) και την υπεξαίρεση υλικών είστε ......ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ στα νοσοκομεία! Βρίσκεστε δε εκεί γιατί δεν έχετε τα κ.....α για να κρατήσετε ιατρείο ! Απλά......άντε τώρα στο εφημερείο σου ......υπαλληλάκο!

      Διαγραφή
  13. Εγω παλι που ειμαι παθολογος κανω τη δουλεια μου σωστα ειτε ειμαι μεσα ειτε εξω απο το νοσοκομειο. Πιστευω δε οτι ολοι οι γιατροι προσπαθουν μα κανουν σωστα τη δουλεια τους. Τωρα το θεμα ειναι τι πιστευει ο καθενας γιατρος οτι ειναι δουλεια του. Εκει ερχεται ο κοσμακης και ξεκαθαριζει τα πραγματα. Βαλτε οσα συστηματα θελετε αλλαξτε οτι θελετε εγω σαν παθολογος βρεξει χιονισει θα εξεταζω και θα θεραπευω και θα συνταγογραφω στους ασθενεις που τοσα χρονια με εμπιστευονται. Οι υπολοιποι φαγωθειτε μεταξυ σας μεχρι να δειτε το φως το αληθινο. Κοιταξτε λοιπον να κανετε σωστα τη διυλεια σας οπου και να βρισκεστε και ο κοσμος θα κρινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή