Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

ΙΣΚαλύμνου: Claw back και rebate-Χρεοκοπία ιατρείων

Κάλυμνος: 23/03/2018  - Αρ. Πρωτ. : 51/2018 

Προς: Υπουργό Υγείας 
κ. Ανδρέα Ξανθό 

Κοιν.:-Βουλευτές Δωδεκανήσου 
-Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 
-Μέλη Ι.Σ.Ε.Κ. 
-ΜΜΕ 

ΘΕΜΑ: «Claw back και rebate-Χρεοκοπία ιατρείων» 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ 

Οι ιδιώτες κλινικοεργαστηριακοί ιατροί των ακριτικών νησιών μας της Περιφέρειας Καλύμνου ευρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας καθώς έλαβαν γνώση εκ των υστέρων των υπερβολικών περικοπών μέσω claw back των εκτελεσμένων εξετάσεων του 2017 στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

Ανάλογα με την κατηγορία της εκάστοτε ειδικότητας και εξέτασης, οι περικοπές φθάνουν έως και το 50%, ενώ για τους καρδιολόγους για τις ιατρικές πράξεις για το Α’ εξάμηνο 2017 το συνολικό claw back και rebate φθάνει το 70%. 


Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου ζητά από εσάς κ. Υπουργέ να διορθώσετε στο μέτρο του δυνατού αυτή την αδικία που έχουν υποστεί οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί μας και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ηλεκτρονικής προειδοποίησης από την ΗΔΙΚΑ μετά από ποιο ποσό θα υπάρξουν περικοπές, ούτως ώστε οι ιατροί μας να έχουν έγκαιρη γνώση για το τι μέλλει γενέσθαι. Επίσης, ζητάμε να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ για το 2018. 

Για τον Ι.Σ.Ε.Κ., 

Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας 

Γεράσιμος Αποστολάτος Μικές-Μιχαήλ Κουκουβάς

12 σχόλια:

  1. Ξυπνησατε οταν φωναζαν οι Μικροβιολογοι σφυριζατε αδιαφορα,ε τι να κανουμε οταν ψοφα η κατσικα του γειτονα ερχεται και σειρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΙ,ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΕΔΩ ΤΡΑΛΑΛΑ-ΤΡΑΛΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο εξωτερικό μπορείς να μου πεις ;

      Διαγραφή
    2. Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αυτός ο καλύτερος τρόπος;

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ) ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ...ΣΥΜΒΛΗΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ;

    ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς γιατί είναι .....ηλίθιοι ! Πολύ καλά σας κάνει ο χρΕΟΠΥΥ αφού τρεις άνθρωποι δεν μπορέσατεω να συνεννοηθείτε !!!

      Διαγραφή
  4. Χαχαχαχ οι τραγικοί εδώ γελάμε ας κοιτάξουν κάποια ιατρεία που τα έχουν κάνει φωτοτυπικά κέντρα με εξευτελισμό του ιατρικού λειτουργήματος και μετα να απαιτούν έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ καλα κανουν αν το κανουν!Δεν θα τους κλεβετε το 80%/του εισοδηματος για το .....νοικι της Ρανιας και τον Καρανικα!

      Διαγραφή
  5. ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΝΤΕ ΤΡΑΣΤ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ?ΕΛΕΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατι χειροτερο απο τραστ γελοιο ζωο 6.53 ειναι ο χρΕΟΠΥΥ!Ειναι ....Μονοπωλιο που κανει αθεμιτο ανταγωνισμο πουλωντας.....τζαμπα!!!Ναι το 80% ΜΠΟΡΕΙ να πληρωνει!Οπως πληρωνει μανικιουρ/πεντικιουρ,κομμωτηριο,iphone, ταβερνες,εξοδους/εκδρομες τα ΣΚ,τον υδραυλικο/ηλεκτρολογο μαυρα!Οι γιατροι αχρηστε κηφηνα ζουν σε τοσο ωραια χωρα ποτ απο τους 60000 ηδη εφυγαν οι 18000!Λογω κατι ΖΩΩΝ σαν εσενα και τους εργοδοτες σου!

      Διαγραφή
    2. Κεντρικα ΣΥΡΙΖΑ: μπραβο χαφιεδακο μας 6.53!Τσακο 72 σεντς!Αν εμειναν διοτι θα πληρωσουμε το νοικι της Ρανιας!

      Διαγραφή
  6. Εννοειαται βλακομουτρο. 6.53 οτι μπορουν να πληρωνουν την επισκεψη! Οπως πληρωνουν φορους/εισφορες/ψωμι/σουπερ μαρκετ/φροντιστηρια/γουστα!Μονο για τον....
    γιατρο δεν εχουν οι....καημενοι!Οταν ολα γινουν .....τζαμπα,θα εξεταζω και εγω τζαμπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή