Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA
Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής παρέμβασης σε νοσοκομείο, αυτή τη φορά στον Ευαγγελισμό, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Συγγενής ασθενούς - ανώτατη δικαστής - η οποία αναζητούσε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος του νοσοκομείου και δεν τον έβρισκε,...κάλεσε την αστυνομία!
Το περιστατικό, το οποίο καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Κυριακής 18/8/2019, ενώ αποδεικνύει, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, "αυταρχισμό και αστυνομοκρατία" στα δημόσια νοσοκομεία.
Δείτε πως περιγράφουν το περιστατικό οι εργαζόμενοι, σε επιστολή που απέστειλαν προς τους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη:
"Θέλουμε να σας καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το Πρωτοφανές περιστατικό που συνέβη σε Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής 18/8/19.
Συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, ως ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος.
Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή). Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το Νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να «ψάξουν» τον γιατρό. Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω. Τονίζουμε επίσης, ότι ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της.
Προφανώς κατόπιν τούτου οι αστυνομικοί αποχώρησαν, όμως, δεν παύει το θέμα αυτό να εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα".
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός": "Ανησυχούμε, καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό"
Τα μέλη του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου εκφράζουν την ανησυχία τους στην επιστολή τους προς τους τρεις υπουργούς, καθώς όπως αναφέρουν "δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ανάλογες καταστάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν (πχ ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκαίνια νέων χειρουργείων, χωρίς να έχει έρθει νέο προσωπικό , ή μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο κ.ά.) αλλά και μόλις προχθές με τον αστυνομικό αυταρχισμό & την απειλή σύλληψης της εφημερεύουσας Ψυχιάτρου -προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο Θριάσιο, όταν ζήτησε το αυτονόητο να μην οπλοφορούν ανάμεσα σε ψυχιατρικούς ασθενείς".
Οι εργαζόμενοι καλούν τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ όπως αναφέρουν, "δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας, αυταρχισμού και «κοινωνικού αυτοματισμού".
αληθεια ο γιατρος εναντιον του οποιου η Κα Ανωτατη Δικαστης κινηθηκε διασυροντας τον συκοφαντωντας τον κτλ διαταρασσοντας το εργο του και την ομαλη λειτουργια της κλινικης δεν θα προβει σε νομικες κινησεις για την ηθικη του αποκατασταση ??? δεν μπορει να μενουν ατιμωρητες τετοιες συμπεριφορες!!! και οχι η ανεξοδη συγγνωμη δεν ειναι αρκετη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό παλαιοτάτων χρόνων θυμάμαι στα νοσοκομεία υπήρχε καθορισμένο ωράριο γιά τους επισκέπτες -συγγενείς των ασθενών. Το κατά πόσο αυστηρά τηρείτο ήταν ένα μεγάλο θέμα. Υπήρχε μιά ανοχή από τους γιατρούς και μιά εκμετάλλευση από τους συγγενείς. Το κακό χειροτέρεψε βεβαίως όταν οι συγγενείς έπρεπε να βρεθούν με το γιατρό γιά να συμφωνήσουν και τα φακελάκια. Οπότε τι ωράριο και τι κανονισμός να εφαρμόζόταν. Ετσι στο γενικό ξεχαρβάλωμα υπήρχαν και τα θύματα. Οι νέοι γιατροί που δεν είχαν πάρε-δώσε με τους συγγενείς,παρά μόνο να τους ενημερώσουν και να τους συμπαρασταθούν στις δύσκολες ώρες των δικών τους ανθρώπων. Αλλά όταν οι συγγενείς νομίζουν οτι εκεί μέσα έχουν τα μέσα και προβάλλουν απαιτήσεις παράλογες και ανάρμοστες αυθαδιάζοντας και ασχημονούντες, χωρίς να υπάρχει κάποιος πχ ο διευθυντής της κλινικής, με το κύρος του,να τους επαναφέρει στην τάξη,προστατεύοντας, αφενός την κλινική, αφεταίρου τους συναδέλφους του από το κάθε επηρμένο δοκισίσοφο,και απολίτιστο άτομο, αυτά θα συμβαίνουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ανώτατη δικαστής,είχε κάνει ποτέ της, κανένα ξενύχτι για την εργασία της;;; Ολοι ξέρουμε πως εργάζονται στη δικαιοσύνη. Κάνουν 4 χρόνια να βγάλουν απόφαση,χωρίς ουδεμία πίεση. Και εμφανίστηκε τη Κυριακή το πρωί να ψάχνει τον ειδικευόμενο. Το επισκεπτήριο των συγγενών στους ασθενείς τι ώρα ήταν;;;Ηξερε η κυρία πως εργάζονται στα νοσοκομεία;; Ηξερε οτι χρειάζεται να γίνει παράδοση-παραλαβή από τον έναν στον άλλο ειδικευόμενο;; Και τι σουλατσάριζε στο νοσοκομείο και ενοχλούσε το προσωπικό το πρωί-πρωί;;; Εάν η ασθενής είχε κάποια ανάγκη θα έπρεπε να απευθυνθεί πρωτίστως στις αδελφές νοσοκόμες. Αλλά η νομοκουλτούρα της ήταν αυτή της ανομίας. Υπάρχει απόλυτος ξεπεσμός και κρίση ηθικών αξιών. Αντί να σέβεται το χώρο,το γιατρό,το λειτούργημά του, έδειξε την ποιότητά της. Ξευτίλισε και τον κλάδο της λίγο παραπάνω και δεν ντρέπεται. Κανονικά για την ανάρμοστη συμπεριφορά της θα έπρεπε να γίνει καταγγελία στο δικαστικό σώμα,διότι ο δικαστής,σε μία κοινωνία ανθρώπων θα πρέπει να είναι το υπόδειγμα συμπεριφοράς και όχι ένα ακαταλόγιστο σούργελο. Πως θα δικάσει αύριο;; Τι εμπιστοσύνη να της έχει κάποιος. Ποιά ευθυκρισία και απόδοση δικαίου να αναμένουμε;
Θα επρεπε η διοικηση του νοσοκομειου ,αν ειχε το νοσοκομειο πραγματικη διοικηση και οχι σκιωδη ,να ζητησει εξηγησεις και να κινηθει νομικα εναντιον της κυριας δικαστου .Αυτα βεβαια στη χωρα μας ανηκουν στο χωρο της επιστημονικης φαντασιας .
ΑπάντησηΔιαγραφή