Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Σε ευρωπαϊκό διάλογο 14 προβληματικά συστήματα υγείας

Μαζί με την Ελλάδα είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα.


Πρόσκληση να συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό δημόσιο κοινωνικό διάλογο για την κατάσταση των νοσοκομείων στις χώρες της Ανατολικής, Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης έλαβε η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Ο διάλογος αφορά τόσο τα δημόσια νοσοκομεία όσο και τις ιδιωτικές κλινικές.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά τα συστήματα υγείας 14 χωρών: Ρουμανίας, Κύπρου, Ελλάδος Μάλτας, Ιταλίας. Πορτογαλίας, Ισπανίας, Κροατίας, Τσεχίας, Βουλγαρίας, Ουγγαρίας Πολωνίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας.

Ο διάλογος θα κρατήσει 24 μήνες και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ θα διεξαχθεί σε τρία workshops. 
Το 1ο πραγματοποιήθηκε ήδη στην Ρουμανία, το 2ο θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη το Φθινόπωρο και το 3ο στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. 
Κατόπιν, στα τέλη του 2020 θα πραγματοποιηθεί το 4ο και τελευταίο στις Βρυξέλλες συγκεντρώνοντας τα συμπεράσματα των 3 workshops.

Το τελικό πόρισμα θα παρουσιασθει στην Ευρωπαική Επιτροπή και στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Στο workshop που συμμετεχει η Ελλαδα με την ΠΕΙΚ θα συμμετασχουν η Κύπρος, η Ιταλία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Η αγωνία για τα συστήματα υγείας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, κ. Γ. Σαραφιανός και γίνεται προσπάθεια σύγκλησης των συστημάτων και παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας για την κοινή προώθηση, προβολή και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα προς όφελος των Ευρωπαίων ασθενών αλλα και των Ευρωπαίων εργοδοτών υγειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου