Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Αυξημένα κρούσματα κλοπών στο Γ.Ν. Πατρών


Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο αγιος ανδρεας

Συντάκτης: Virus

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Σωματείο του Γ.Νοσοκομείου Πατρών «Ο Ιπποκράτης» με αφορμή τις πρόσφατες κλοπές και το έλλειμα ασφάλειας στο νοσοκομείο.

Κρούσματα, τα οποία πολλές φορές δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καταγγέλλει το σωματείο σε βάρος των εργαζόμενων ,οι οποίοι έχουν προβεί σε δημόσιες παρεμβάσεις χωρίς να εισακουστούν, όπως υποστηρίζουν.

Οι κλοπές αφορούν υγειονομικό υλικό, «από ναρκομανείς που απειλούν τους εργαζόμενους και κάνουν χρήση στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου, στα parking, όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και με οποιονδήποτε».

Στο μάτι των ληστών έχουν μπει και άλλα υλικά από χώρους που δεν υπάρχει έλεγχος, όπως είναι τα Μαγειρεία και όχι μόνον.

Οι απλοχέρηδες στοχεύουν σε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα εργαζόμενων, από τους χώρους των εργαστηρίων, των κλινικών ακόμη και των χειρουργείων! Το σωματείο τονίζει ότι «οι εν λόγω κλέφτες φθάνουν μέχρι και εκεί…σ’ αυτούς τους ευαίσθητους και κλειστούς χώρους».

Οι κλοπές θα μπορούσαν να είχαν εξαληφθεί ή να είχαν μετριαστεί, εφόσον υπήρχαν περισσότερα άτομα φύλαξης, είχαν αξιοποιηθεί όλες οι δυνάμεις και οι δυνατότητες. Σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας τέτοιων φαινομένων θα ήταν η περιφρούρηση του χώρου του Νοσοκομείου και η «λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου του Νοσοκομείου, που σαφώς δεν είναι στην πιο ενδεδειγμένη θέση, όπως είχαμε εισηγηθεί».

Το σωματείο υπενθυμίζει ότι έχουν γίνει επισημάνσεις και προτάσεις για την πρόσληψη προσωπικού, την διαμόρφωση του χώρου αλλά «δυσλειτουργικά ημίμετρα που τελικά εφαρμόστηκαν». Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν προσκομίσει «ακόμη και φωτογραφία φορτηγού που διερχόταν της πύλης του Νοσοκομείου γεμάτο κλοπιμαία υλικά».

Εκτός από τις κλοπές και το σωματείο καταγγέλλει πολλές επιθέσεις σε βάρος των εργαζομένων καθώς και τις δυσκολίες του Νοσηλευτικού κλάδου, «που αναγκάζεται λόγω αυτής της ελλιπέστατης οργάνωσης, πολλοί απ’ αυτούς να κάνουν ακόμη και τον Θυρωρό και να διαπληκτίζονται με συνοδούς, για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους».

Το σωματείο ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την εξάλειψης του φαινομένου, «θα πρέπει επιτέλους ο Διοικητής, έστω και τώρα, για το καλό όλων, να συνεργαστεί με τους φορείς του Νοσοκομείου και τους Εργαζόμενους που βιώνουν το πρόβλημα και όχι αποκλειστικά και μόνον με τους γνωστούς σε εμάς παράγοντες που δυστυχώς τον κατηύθυναν σε λάθος δρόμους και αναποτελεσματικές διαδικασίες» καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου