Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Έτοιμο το σχέδιο για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες

 
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Έτοιμο έχει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας το σχέδιο για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr και αναμένεται μάλιστα να προωθηθεί άμεσα.

Ήδη έχει ετοιμασθεί και η σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διευκολυνθούν οι όποιες συνεργασίες. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι η δυνατότητα της συνεργασίας του δημόσιου ΕΣΥ με ιδιώτες θα αποσαφηνισθεί πλήρως στο πρώτο νομοθέτημα που θα φθάσει στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι θα περιλαμβάνει: «Έρχεται το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το Φθινόπωρο! Τι θα περιλαμβάνει»


Η υλοποίηση του σχεδίου επιταχύνεται πάντως δεδομένου ότι είχε δεσμευτεί και τοποθετηθεί σχετικά και ο ίδιος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πως θα γίνει η συνεργασία

Με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σε πρώτη φάση θα γίνει τοποθέτηση νέων μηχανημάτων σε δημόσια νοσοκομεία τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρές τεχνολογικές ελλείψεις. Τα νέα μηχανήματα θα τοποθετηθούν από ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες και στη συνεργασία τους με το ΕΣΥ θα αναλάβουν να πραγματοποιούν συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων, ενώ θα είναι δεσμευμένες να παρέχουν και συγκεκριμένες υπηρεσίες στους πολίτες.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν στο HealthReport.gr πως η ανανέωση του εξοπλισμού των δημοσίωννοσοκομείων μέσω συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα, δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας, αλλά θα διευκολύνει την έγκαιρη πρόσβαση κάθε πολίτη σε υπηρεσίες υγείας.

Η μέθοδος που θα αξιοποιηθεί αναμένεται να είναι κάτι σαν Leasing, όπου στη μακροχρόνια μίσθωσηπου θα γίνει θα υπάρχει αμοιβαίο όφελος τόσο για το ΕΣΥ όσο και για τις εταιρείες, ώστε αυτές να συμπράξουν.

Ταυτόχρονα πάντως φαίνεται πως εξετάζεται εκ νέου και το σύστημα συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, ώστε να τεθούν οι συμβάσεις σε νέα βάση και να εξυπηρετούνται περισσοτεροι πολίτες χωρίς συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου