Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΕΟΠΥΥ: Ξεκινά η χορήγηση υγειονομικού υλικού στους εγκαυματίες από το Μάτι που δεν καλύπτονταν!


Με τον πιο επίσημο τρόπο διαψεύδεται για άλλη μία φορά ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σχετικά με το τι κάλυπτε και τι όχι ο ΕΟΠΥΥ σε υγειονομικό υλικό στους εγκαυματίες στο Μάτι.

Να υπενθυμιστεί ότι οι εγκαυματίες από την τραγωδία πέρυσι το καλοκαίρι, είχαν καταγγείλει ότι δεν τους είχαν καλυφθεί ούτε τα βασικά υγειονομικά υλικά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να καταβάλλουν αμέτρητα ποσά για να ξεπεράσουν και να αντιμετωπίσουν τα εγκαύματα τους.

Ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε επιχειρήσει να διαψεύσει τους ανθρώπους που συνεχίζουν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά μετά την τραγωδία. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε πει: «Σάλος από τις δηλώσεις διάψευσης του Αν.Ξανθού των εγκαυματιών στο Μάτι!»

Ωστόσο χρειάστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ), για να αποφασισθεί η πλήρης κάλυψη και η άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους, αφού με τον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (2018) τα υλικά αυτά δεν αποζημιώνονται.
Ξεκινά η διανομή υλικού

Ο ΕΟΠΥΥ με απόφασή του που δημοσιεύτηκε επίσημα, προχωρά στη χορήγηση όλων των απαραίτητων υλικών σε 27 δικαιούχους θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο 2018.
Για να λάβουν τα υλικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

– Χειρόγραφη γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού, λόγω του ότι τα υλικά δεν είναι
χορηγούμενα, δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Ιατροτεχνολογικών προϊόντων, δεν έχουν κωδικούς στο e-dapy και επομένως δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικής γνωμάτευσης, όπως σημειώνει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

– Φορολογικά παραστατικά που εκδόθηκαν για την αγορά των υλικών.

– Υπεύθυνη δήλωση ότι τα υλικά χρησιμοποιούνται κατ’ οίκον.

Στον πίνακα που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια με τα ονόματα των 27 δικαιούχων, αναφέρεται λεπτομερώς το υγειονομικό υλικό το οποίο θεωρείται άκρως απαραίτητο για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων τους και τα οποία δεν χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ. Μεταξύ των υλικών είναι: επιθέματα σιλικόνης, επουλωτικές κρέμες, ειδικά πιεστικά ενδύματα, φύλλα σιλικόνης, πιεστικά γάντια, ειδικά γιλέκα για εγκαύματα, κ.α.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι όταν κάναμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιευατε όλα! Τώρα......ότι θέλετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή