Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Υπόθεση Novartis: Διώξη του Ανδρέα Λοβέρδου ζητάει η Εισαγγελία

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Αποτέλεσμα εικόνας για λοβέρδος Ανδρέας
Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση Novartis και για τον Γιάννη Στουρνάρα. Την ίδια στιγμή, ζητείται η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Άρση της ασυλίας του πρώην Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου ζητάει από τη Βουλή η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ποινική του δίωξη στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία αποστέλλεται εκ νέου στη Βουλή για το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωκης εις βάρος του για το αδίκημα της δωροδοκίας. Πρόκειται για πόρισμα περίπου 200 σελίδων, που περιλαμβάνει το σκεπτικό που οδήγησε τους εισαγγελείς στην απόφαση να ζητήσουν την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου. Επί Υπουργίας του κ. Λοβέρδου φέρεται να εισήλθαν στην αγορά 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις σε υψηλόερες τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.Ο πρώην Υπουργός φέρεται να έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Την ίδια στιγμή, στο αρχείο τέθηκε τοι σκέλος της έρευνας στην Υπόθεση Novartis που αφορά το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε στοιχείο εις βάρος του. Αντιστοίχως, στο αρχείο έχει τεθεί η έρευνα και για άλλους 6 από τους 10 πολιτικούς που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση και συγκεκριμένα για τους Αντ. Σαμαρά, Π. Πικραμμένο, Ευ. Βενιζέλο, Μ. Σαλμά, Γ. Κουτρουμάνο, Αν. Λυκουρέντζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου