Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Βασίλης Κικίλιας: Με έξοδα του υπουργείου Υγείας η αποκατάσταση του εγκαυματία εθελοντή πυροσβέστη

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Επίσκεψη στον εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα προσταθώντας να προστατεύσει με κίνδυνο της ζωής του ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, αλλά και την ίδια τη φύση, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πληροφορήθηκε ότι ο πυροσβέστης θα χρειαστεί μεταμόσχευση ιστού στα χέρια, αποφάσισε να τον επισκεφθεί στον θάλαμο νοσηλείας του στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου βρίσκεται από χθες με σοβαρά εγκαύματα στα άνω και τα κάτω άκρα, τα οποία υπέστη κατά τη διάρκεια της άνισης μάχης με τις φλόγες στην μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τον υπουργό Υγείας για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, ο οποίος θα απαιτηθεί τις επόμενες μέρες να λάβει μόσχευμα στα άνω άκρα.

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη προσωπικά τον πυροσβέστη για την αυταπάρνηση με την οποία έκανε το καθήκον του και του υποσχέθηκε, η πολιτεία και το υπουργείο Υγείας να καλύψουν όλα τα έξοδα που θα απαιτηθούν για την αποθεραπεία του.

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

"Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας είναι -σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια- να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του πυροσβέστη. Θα ήθελα να πω ότι απ'ότι ενημερώθηκα από τον διευθυντή της πλαστικής χειρουργικής κλινικής στο ΚΑΤ έχει εγκαύματα 2ου προς 3ου βαθμού, κατ'αρχάς θα χειρουργηθεί αύριο το πρώι και πιθανώς θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως"

Ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε, επίσης, ότι ο πυροσβέστης έγινε πρόσφατα πατέρας, καθώς η σύζυγός του έφερε στον κόσμο δίδυμα μωρά:

"Τον είδα. Ένας νέος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό η γυναικά του γέννησε δίδυμα, είναι πολύ χαρούμενος μέσα στην ατυχία του και είναι αισιόδοξος και αυτό μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο", είπε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Υγείας.

Βασίλης Κικίλιας: Το "ευχαριστώ" του σε όσους κόπιασαν με τις φωτιές

Λίγο πριν αναχωρήσει από το ΚΑΤ ο υπουργός Υγείας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό, που κοπίασε για την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών:

"Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό στο Νοσοκομείο στην Χαλκίδα και στο Κέντρο Υγείας στα Ψαχνά, όπως και τους Διασώστες και τα Πληρώματα και όλο το ΕΚΑΒ, για την συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια, να στηρίξουμε τον κρατικό μηχανισμό, έτσι ώστε και να μην θρηνήσουμε θύματα στην Εύβοια και κατά το δυνατό να βοηθήσουμε υποστηρικτικά στο έργο που επιτελούν αυτή την στιγμή Πυροσβέστες, Εθελοντές και λοιπό προσωπικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους", κατέληξε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου