Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Έρχεται ομάδα ελέγχου στον ΕΟΠΥΥ για την κλινική και συνταγογραφική συμπεριφορά των παρόχων! Τι ετοιμάζει το υπ. Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Ομάδα ελέγχου που θα είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο προσωπικό και η οποία θα παρακολουθεί και θα προτείνει βελτιώσεις στην κλινική και συνταγογραφική συμπεριφορά των συμβεβλημένων παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ δηλαδή ουσιαστικά των γιατρών, ετοιμάζεται στον ΕΟΠΥΥ.

Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του ελέγχου των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, σχεδιάζει να εγκαταστήσει την επιτροπή η οποία θα εξετάζει με επιστημονικά κριτήρια εάν τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ή αν γίνονται σπατάλες στο σύστημα.

Οι αλλαγές και οι έλεγχοι θα γίνουν στο πλαίσιο και των αλλαγών που ετοιμάζονται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ). Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για τις αλλαγές στον ΕΚΠΥ: «Αλλάζουν οι παροχές του ΕΟΠΥΥ! Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι»

Η ίδια ομάδα πάντως θα ελέγχει και τα φάρμακα αλλά και ποια από αυτά θα πρέπει να μπουν στο σύστημα της αποζημίωσης. Στο μέλλον μάλιστα αναμένεται να υπάρξει συνεργασία και με τον φορέα Αξιολόγησης των Τεχνολογιών της Υγείας (ΗΤΑ) ο οποίος και θα δίνει το πράσινο φως για την αποζημίωση των σκευασμάτων εφόσον όμως αυτά αποδεικνύονται αποτελεσματικά και με όφελος για τους ασθενείς.

Πάντως μέσα στα σχέδια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι το σύστημα των φαρμάκων και ο τρόπος αποζημίωσής τους, να διαπεράσει όλο τον τομέα της υγείας. Να αλλάξει δηλαδή πλήρως η οπτική αποζημίωσης του συστήματος, όπου το κράτος δεν θα αποζημιώνει απλώς «υπηρεσίες», αλλά θα αποζημιώνει με βάση τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται από την παρεχόμενη φροντίδα.

2 σχόλια:

  1. Τι ακριβώς σημαίνει έλεγχος της .....κλινικής συμπεριφοράς του ειδικού ιατρού? Θα μας λέει η ......επιτροπή πως θα θεραπεύουμε? Ρε......πάτε καλά? Ούτε ο ......Τάκης τα έκανε αυτά! Και ποιες ......δαπάνες θα ελέγξετε? Τα ......δέκα ευρώ μικτά, δηλαδή.....τέσσερα καθαρά που δίνετε στην επίσκεψη? Επικοινωνείτε .....?
    Εμείς θα βάζουμε την υπογραφή μας και καποιος.....καγκουρας από τον χρΕΟΠΥΥ θα μας λέει τι να κάνουμε κρυμμένος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιτάξτε να αρχίσετε με αύξηση των αμοιβών Δεξιοκηφηνες και αφήστε τα σάπια! Χορτάσαμε με τον Ξανθοκηφηνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή