Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ιταλία – Ρομπέρτο Στέλλα: Ο γιατρός που πάλεψε με τον κορωνοϊό μέχρι το τέλος



Ο Ρομπέρτο Στέλλα, 67 χρονών, ήταν επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου στη περιοχή Βαρέζε της Βόρειας Ιταλίας: Ο γιατρός που πολέμησε μέχρι τέλους τον κορωνοϊο έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη. Συνέχισε να περιποιείται ασθενείς ακόμα και αφού τελείωσε ο προστατευτικός εξοπλισμός. Πέθανε στο νοσοκομείο του Κόμο, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας, αφού μολύνθηκε από τον ιό.
Η Εθνική Ομοσπονδία Ιατρών της Ιταλίας εξέφρασε το πένθος της για τον θάνατο του τονίζοντας: «Ήταν ένα παράδειγμα ικανότητας και σκληρής δουλειάς (…) Ο θάνατος του αντιπροσωπεύει την κραυγή των συναδέλφων μας που ακόμη και σήμερα είναι δεν είναι εξοπλισμένοι με τη σωστή ατομική προστασία που χρειάζονται».

Οι δηλώσεις για τον Στέλλα συγκινούν και δίνουν ελπίδα: 

Ο Σιλβέστρο Σκότι, επικεφαλής της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιατρών και Γενικών Θεραπευτών της Ιταλίας, δήλωσε στο CNN: «Ήταν υπόδειγμα ικανότητας και σκληρής δουλειάς για τους οικογενειακούς γιατρούς. Ο θάνατός του είναι η κραυγή όλων των συναδέλφων που σήμερα δεν είναι εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας».

Ο Αλεσάντρο Κολόμπο, συνάδελφος του Στέλλα σε σχολή εκπαίδευσης υγειονομικού προσωπικού της περιοχής δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA «Ένας τέτοιος άνθρωπος ανήκει σε όλο τον κόσμο, επειδή αφιέρωσε τον εαυτό του σε όλο τον κόσμο. Ήταν κάτι περισσότερο ήρωας, ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε να φωνάξει. Που κινητοποιήθηκε στο όνομα της αλήθειας και της ομορφιάς. Ήθελε να αλλάξει την κατάσταση. Να βοηθήσει τους ανθρώπους να αλλάξουν. Εξαίρετος».

Ο Σάιμον Γκρέγκορι, γιατρός και ο συνάδελφός του έγραψε στο twitter: «Λυπάμαι πολύ, ο Ρομπέρτο ήταν ένας αγαπητός φίλος και συνάδελφος και είναι τιμή μου που τον γνώρισα. Ήταν γιατρός που συνέχισε να εξυπηρετεί ασθενείς ακόμα και όταν εξαντλήθηκαν προστατευτικά γάντια και μάσκες. Είναι προσωποποίηση του θάρρους και της συμπόνιας».

Η Τζέιν Τάουνσον, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Βρετανικής Ομοσπονδίας «Φροντίδα στο Σπίτι», δήλωσε: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη συμπάθεια μας προς την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Δρ Ρομπέρτο Στέλλα και σε όλους στην Ιταλία που παλεύουν με την ασθένεια και την απώλεια. Είμαστε για πάντα υπόχρεοι σε όσους δουλεύουν ακούραστα στα Συστήματα Υγείας σε όλες τις χώρες για να υποστηρίξουν όλους εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου