Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον ΕΟΠΥΥ λόγω κορονοϊού -Τι θα γίνει με γιατρούς- παρόχους

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας τον ΕΟΠΥΥ προχώρησε η κυβέρνηση. Και αυτό διότι λόγω του lockdown και των προβλημάτων στον τομέα της εργασίας που προκάλεσε ο κορονοϊός, μειώθηκαν δραματικά οι ασφαλιστικές εισφορές.

Άλλωστε χιλιάδες συμπολίτες μας έμειναν χωρίς δουλειά λόγω της καραντίνας αλλά και των λουκέτων που μπήκαν από την υγειονομική κρίση, με συνέπεια να μη πληρώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Η έλλειψη εισφορών στον ΕΦΚΑ έχει μειώσει στο ελάχιστο τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου, με συνέπεια να μην κατευθύνονται κονδύλια και στον ΕΟΠΥΥ. Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτείται από τον ΕΦΚΑ, αφού γίνεται παρακράτηση των χρημάτων για τον κλάδο υγείας των ασφαλισμένων.

Μάλιστα εάν δεν γινόταν η οικονομική «ένεση» στον ΕΟΠΥΥ ήταν πιθανό να μείνουν απλήρωτοι συμβεβλημένοι γιατροί αλλά και διάφοροι άλλοι πάροχοι όπως κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, επιστήμονες ειδικής αγωγής κλπ.

Ταυτόχρονα τα έσοδα του ΕΦΚΑ μειώθηκαν περαιτέρω λόγω και της έκπτωσης 25% που δόθηκε από τον υπουργό Εργασίας σε όσους καταβάλουν άμεσα τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Και έκτακτη αύξηση προϋπολογισμού

Έτσι με κατ’ επείγουσα απόφαση του υπουργείου Υγείας, που υπογράφει ο υπηρεσιακός Γραμματέας Ιωάννης Βλάσσης, έγινε πίστωση 25.000.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για να αποφευχθεί πρόβλημα ρευστότητας.

Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνει και αύξηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της κρίσης και να μπορούν να πληρωθούν κανονικά οι πάροχοι και οι ασφαλισμένοι που περιμένουν τα χρήματά τους από διάφορα ιατροτεχνολογικά προϊόντα ή υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου