Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Κοροναϊός: Ξέφρενα πάρτι χωρίς τέλος σε όλη τη χώρα – Σαρωτικοί έλεγχοι και στο βάθος νέα μέτρα

Με την ατομική ευθύνη στις περισσότερες των περιπτώσεων να έχει πάει περίπατο και τους επιχειρηματίες των μπαρ, κλαμπ και beach bar να σφυρίζουν αδιάφορα, προτιμώντας το κέδρος από την ασφάλεια, τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τα «κορόνα-πάρτι» αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Τι κι αν η πολιτεία κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να καταστήσει σαφές πως ο κοροναϊός είναι εδώ και… «δεν κάνει διακοπές», αρκετοί παραθεριστές προτιμούν τη διασκέδαση με κάθε τίμημα.

Κι ενώ έχουν περάσει μόνο δύο μέρες από την απόφαση περί υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, την ώρα μάλιστα που για πρώτη φορά βλέπουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε μόλις 24 ώρες, δεκάδες κόσμου επιμένουν να συνωστίζονται στα κλαμπ.

Με την ατομική ευθύνη στις περισσότερες των περιπτώσεων να έχει πάει περίπατο και τους επιχειρηματίες των μπαρ, κλαμπ και beach bar να σφυρίζουν αδιάφορα, προτιμώντας το κέδρος από την ασφάλεια, τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από τα «κορόνα-πάρτι» αυξάνονται αντί να μειώνονται.

Άλλωστε ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αντιθέτως έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές.

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση προσπαθεί με αυστηρά περιοριστικά μέτρα και σαρωτικούς ελέγχους να αντιμετωπίσει τον συνωστισμό σε χώρους διασκέδασης, τα βίντεο από τα κλαμπς είναι αποκαρδιωτικά.

Στην Χαλκιδική δεκάδες νέοι –ως επί το πλείστον- στριμώχνονται χωρίς κανένα μέτρο αυτοπροστασίας είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Μάλιστα λίγες μόνο ώρες μετά τις απαγορεύσεις και τους αυστηρούς ελέγχους , σε ιδιωτικά πάρτι στη Μύκονο, όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το in.gr , επικράτησε το αδιαχώρητο.

Φαίνεται λοιπόν πως έλεγχοι στο νησί που ξεκίνησαν μετά την επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο νησί δεν συγκίνησαν κανέναν.

Ωστόσο απ΄ότι φαίνεται δεν είναι μόνο η Μύκονος το πρόβλημα, καθώς φαινόμενα συνωστισμού σε κλαμπ και beach bar παρατηρούνται και σε άλλα νησιά, όπως την Πάρο, αλλά και την Σαντορίνη.

Οι αρχές βρίσκονται σε πλήρης επιφυλακή το τελευταίο διάστημα καθώς εκτός από τα παραπάνω προβλήματα, στο στόχαστρο έχει μπει και η 6η Αυγούστου, όπου η Χριστιανοσύνη γιορτάζει την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Κανονικά εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιούνταν δεκάδες πανηγύρια στη χώρα μας, τα οποία όμως φέτος απαγορεύτηκαν λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο το γεγονός αυτό μπορεί να μην εμποδίσει κάποιους από το να διοργανώσουν το δικό τους μυστικό πανηγύρι, πηγαίνοντας κόντρα στις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων και δημιουργώντας μία κινητή βόμβα κοροναϊού.

Σαν να μην έφτασαν αυτά, σε υγειονομικές βόμβες τείνουν να εξελιχθούν γάμοι και βαφτίσεις , καθώς 24 είναι μέχρι τώρα τα κρούσματα σε γάμο στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους ο γαμπρός και η νύφη.

Γάμος έγινε εστία κοροναϊού και στις Σέρρες. Μετά από γαμήλια δεξίωση την περασμένη Κυριακή τρεις άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Η ανησυχία για τη διασπορά του ιού οδήγησε σε νέα μέτρα.
Απίστευτος συνωστισμός σε κλαμπ στη Χαλκιδική – Εικόνες προ κοροναϊού εποχή

Δεν ήταν λίγα τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Instagram από ένα πάρτι που διοργάνωσε γνωστό κλαμπ στη Χαλκιδική.

Στα παρακάτω βίντεο φαίνεται όλοι να διασκεδάσουν χωρίς να κρατούν μεταξύ τους καμία απολύτως απόσταση, ενώ δεν είναι λίγοι που έχουν ανεβεί πάνω στις καρέκλες και χορεύουν μέσα στο πλήθος.

Φαίνεται πως οι επιχειρηματίες δεν είχαν ενημερωθεί ή απλά αγνόησαν τους ελέγχους των Αρχών στα μπαρ όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να το πληρώσουν με λουκέτο.

Ειδικότερα χθες έγινε γνωστό ότι σφραγίστηκαν δύο μπαρ στη Χαλκιδική έπειτα από ελέγχους της αστυνομίας, κατά τις οποίους διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική τα δυο μπαρ σφραγίστηκαν για 15 ημέρες, αφού κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.
Νέα Μύκονος» η Πάρος: Απίστευτος συνωστισμός σε κέντρα διασκέδασης

Και η Πάρος φαίνεται να μην καταλαβαίνει την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς σε ένα από τα πιο γνωστά beach bar του νησιού δεν υπήρχε κανένας έλεγχος εισόδου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός. 

Μύκονος: Αποκλειστικά βίντεο από πάρτι σε βίλες με απίστευτο συνωστισμό

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι η κατάσταση με τα πριβέ πάρτι στη Μύκονο, παρά τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και τους αυστηρούς ελέγχους.

Την ίδια στιγμή που μπαρ στο νησί και σε όλη την Ελλάδα αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο λόγω έλλειψης πελατών, αλλά κι επειδή φοβούνται τα πρόστιμα καθώς δεν μπορούν να ελέγξουν τους όρθιους πελάτες, στις βίλες γίνεται στην κυριολεξία… χαμός.

Ούτε οι έφοδοι της Αστυνομίας πτοούν τους διοργανωτές πάρτι οι οποίοι βγάζουν χιλιάδες ευρώ από το ιδιαίτερα επικερδές σπορ.

Γνωστοί αλλά και άγνωστοι επιχειρηματίες προσκαλούν μυστικά εκατοντάδες πολίτες σε πάρτι, ακόμη και μέρα μεσημέρι.

Τα αποκλειστικά βίντεο που εξασφάλισε το in.gr είναι από πάρτι που έγιναν τις προηγούμενες 2 – 3 ημέρες στη Μύκονο.

Διασκέδαση μέχρι πρωίας ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. Σε ένα από αυτά τα πάρτι θαμώνες κρατούν αναμμένες δάδες και χορεύουν ξέφρενα.

Με ντι τζέι που έρχονται από το εξωτερικό, με εισιτήρια που φτάνουν ακόμη και τα 1.000 – 1.500 ευρώ και με άφθονα ποτά, τα πάρτι στη Μύκονο δεν μπορούν να σταματήσουν.

Σφραγίστηκαν μπαρ σε Κύμη, Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο

Όπως ήταν αναμενόμενο το πείσμα μερικών να μην υπακούν στα μέτρα, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή πολλών ανθρώπων οδήγησε στην εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ειδικότερα οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Στην Πάρο πραγματοποιήθηκαν 6 έλεγχοι σε νυχτερινά κέντρα και οι αστυνομικοί έβαλαν λουκέτο για 15 ημέρες σε κέντρο, στο οποίο υπήρχαν περισσότεροι θαμώνες από τους προβλεπόμενους βάσει των τ.μ του καταστήματος, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, έγιναν 5 συλλήψεις για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Στη Μύκονο συνελήφθη ενοικιαστής βίλας ιταλικής υπηκοότητας, που έκανε πάρτι, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 9 μπιτς μπαρ και 17 καταστήματα στο κέντρο. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν δυο άτομα από τα μπιτς μπαρ, καθώς δεν είχαν άδεια για ξαπλώστρες και άλλα έξι άτομα από τα καταστήματα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση και ωράριο μουσικής.

Στη Σαντορίνη, σε ελέγχους σε 7 κέντρα συνελήφθησαν 3 άτομα για παραβάσεις σχετικές με ηχορύπανση.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Evima, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής και μετά από καταγγελία ότι στα μπαρ της παραλίας της Κύμης υπάρχει συνωστισμός η αστυνομία προχώρησε στο «σφράγισμα» ενός μπαρ για 15 ημέρες για συνωστισμό. Επιπλέον, επιβλήθηκε και πρόστιμο 10.000 ευρώ.
Σαφάρι» του Λιμενικού στα λιμάνια

Εδώ και λίγες ώρες, το Λιμενικό Σώμα έχει αυξήσει τους ελέγχους και στα λιμάνια της χώρας, για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κοροναϊό, επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, σημειώνουν από το λιμενικό. Ήδη από χθες το πρωί, έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να μένουν μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Τηλεδιάσκεψη για τον κοροναϊό και στο βάθος διάγγελμα Μητσοτάκη

Η έξαρση κρουσμάτων στη χώρα μας σε συνδυασμό με τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται βρίσκει σε κατάσταση συναγερμού την κυβέρνηση, η οποία εξετάζει καθημερινά από μηδενική βάση τα δεδομένα που ανακύπτουν και προσπαθεί να βρει τρόπους για να αποτρέψει ένα μεγάλο κύμα κοροναϊού στη χώρα, το οποίο θα είναι δυσβάσταχτο και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και για την οικονομία που ήδη έχει χτυπηθεί και θα η ύφεση δεδομένα θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει στο συρτάρι και νέα δέσμη μέτρων, την οποία ενδέχεται να ενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχίζει να εκτραχύνεται και τα κρούσματα να αυξάνονται.

Στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως τα κέντρα διασκέδασης και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου παρατηρούνται τα ανησυχητικά φαινόμενα του μεγάλου συνωστισμού και της μη τήρησης των μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το πρωί της Δευτέρας (3/8) τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά και θα στείλει αυστηρή προειδοποίηση, καταρχάς σε όλους τους εμπλεκόμενους για την αυστηρή τήρηση αλλά πρωτίστως για την επιτήρηση των μέτρων. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού για να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα για τήρηση αποστάσεων, τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και φυσικά τη χρήση της μάσκας.

Τα νέα σκληρά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, δεν αποκλείεται να δούμε περιορισμούς στην κυκλοφορία με το γνωστό sms στο 13033 να επανέρχεται για την έξοδο από το σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τοπικά lockdown όπως έγινε για παράδειγμα στον Εχίνο της Ξάνθης.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κοροναϊού στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου