Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Άλλοι πηγαίνουν εθελοντές και αυτοί που διορίζονται … φεύγουν – Βροχή παραιτήσεων επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ


Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Ένα συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, οδηγεί καθημερινά πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές να τάσσονται εθελοντικά στο πλευρό των συναδέλφων τους, στη μάχη κατά του Covid που μαίνεται στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Κάποιοι άλλοι υγειονομικοί, ωστόσο, που διορίστηκαν πρόσφατα στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, δεν αντέχουν και εγκαταλείπουν τη μάχη...

Μετά τους δεκάδες νοσηλευτές που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να εργαστούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ο βουλευτής του ΚΚΕ και γιατρός, Γιώργος Λαμπρούλης, ζήτησε απαλλαγή από τα καθήκοντά του για να μεταβεί στο Νοσοκομείο Λάρισας, να εργαστεί ως πνευμονολόγος. Την ίδια στιγμή, άλλοι νεοδιοριζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, παραιτούνται καθώς δεν αντέχουν τη φρίκη και τις πολεμικές συνθήκες των νοσηλειών του κορονοϊού.

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Παραιτήθηκαν 30 νοσηλευτές, ετοιμάζονται να παραιτηθούν και γιατροί

Στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορονοϊού, οι ελλείψεις προσωπικού είναι μεγάλες. Παρά το γεγονός ότι προσελήφθη στο νοσοκομείο προσωπικό, πολλοί από αυτούς δεν μένουν, καθώς δεν αντέχουν την πίεση που υπάρχει, αλλά και κάποιοι ίσως ανησυχούν για την υγεία τους.

Η πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείο “Παπανικολάου”, Ελένη Σιώτου, λέει στο iatropedia.gr ότι υπάρχει τρομερή ρευστότητα από τις αποχωρήσεις των συναδέλφων της, ενώ μετά τους νοσηλευτές, πλέον ετοιμάζονται να παραιτούνται και ορισμένοι γιατροί.

"Νοσηλευτές ήρθαν αρκετοί, που και πάλι βέβαια δεν επαρκούν, γιατί πριν την πανδημία είχαμε 400 θέσεις κενές. Από τους περίπου 100 που ήρθαν στο νοσοκομείο μας, όμως, περίπου 30 παραιτήθηκαν και τώρα άρχισαν να παραιτούνται και οι γιατροί. Μέσα σε πανδημία, καταλαβαίνετε το πρόβλημα. Παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν και γιατί είναι επικουρικοί, τους έχουν προσλάβει για ένα χρόνο, είδαν τη φρίκη και παραιτήθηκαν. Εμείς οι μόνιμοι δεν παραιτούμαστε. Για εμάς είναι η ζωή μας, η δουλειά μας. Ο άλλος όμως που έρχεται για μερικούς μήνες και φοβάται μην πάθε και καμία ζημιά, το ξανασκέφτεται"

Λαμπρούλης: "Η θέση μου είναι δίπλα στους συναδέλφους μου"

Ο βουλευτής και 6ος αντιπρόεδρος της Βουλής , Γιώργος Λαμπρούλης με επιστολή του στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου ζήτησε να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του προκειμένου να μεταβεί στην Λάρισα και να εργαστεί ως πνευμονολόγος στην μάχη κατά του κορονοϊού.

Στην επιστολή του ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει μεταξύ άλλων προς τον Πρόεδρο της Βουλής:

«…αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής. Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο. Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα».

3 σχόλια:

  1. Χώρες που δεν έχουν σχέδιο και βασίζονται στον πατριωτισμό ,τον αλτρουισμό και την αυτοθυσία δεν πάνε μακριά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από προπαγάνδα αξίζετε, πείτε μας τώρα ότι φταίει το ΚΚΕ ξεδιαντροποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γιατί ρε ξεφτίλες να φάνε οι άνθρωποι όλο το ζόρι για συμβάσεις ενός χρόνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή