Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Περιορισμοί μετακινήσεων στα σύνορα της Β.Ελλάδας - Τι ισχύει

Newsroom cnn.gr

ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με στόχο των περιορισμό των μετακινήσεων που συμβάλλουν σημαντικά στην εξάπλωση του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί και αφορούν στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας, δηλαδή στα βόρεια σύνορα.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν πως το επιδημιολογικό φορτίο δεν έχει μειωθεί ακόμα, με υψηλούς δείκτες θετικότητας να παρατηρούνται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας».

Το γεγονός αυτό καθιστά απαραίτητη τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς, σημείωσε.

Αναλυτικά:

-από τον Προμαχώνα η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 μέχρι τις 23:00, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

-από την Κακαβιά εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 μέχρι τις 23:00, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο. Επιπρόσθετα, εισερχόμενοι από την Κακαβιά μπαίνουν υποχρεωτικά σε 7ήμερη καραντίνα.

-από τους Ευζώνους και τους Κήπους εισέρχονται μόνο Έλληνες πολίτες, κάτοικοι κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές ή ιατρικές μετακινήσεις. Η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 μέχρι τις 23:00, ενώ οι εμπορευματικές μεταφορές διέρχονται όλο το 24ωρο.

-το Νυμφαίο, το Ορμένιο και η Εξοχή είναι ανοικτά μόνο για εμπορευματικές μεταφορές όλο το 24ωρο μόνο με τον οδηγό του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου