Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Δήλωση Προέδρου ΙΣΘ Νίκου Νίτσα

Η… πολυαναμενόμενη εμβολιαστική κάλυψη των ιδιωτών γιατρών ξεκίνησε σήμερα στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης μας (για τους ιατρούς συνεργάτες τους) και μέσω της πλατφόρμας
https://emvolio.gov.gr/ (για τους υπολοίπους). Ακόμη μια φορά, οι ιδιώτες γιατροί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με απαξιωτικό τρόπο και η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε, καθώς το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων, με αποτέλεσμα να δίνονται ραντεβού σε γιατρούς και τις αρχές Μαρτίου.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο Ι.Σ.Θ. σε συνεργασία με την 3η και την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης είχε εκπονήσει σχέδιο εμβολιασμού όλων των ιδιωτών γιατρών που θα ολοκληρωνόταν ως το Σάββατο 16/1 στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, «Παπαγεωργίου» και «Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης» με εμβολιασμό 2000 συναδέλφων οι οποίοι αιτήθηκαν να εμβολιασθούν. Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε από το υπουργείο η ηλεκτρονική διαδικασία μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ με τα προαναφερθέντα αποτελέσματα. 

Πρέπει άμεσα, να υπάρξει επαναπροσδιορισμός όλων των ραντεβού, ώστε ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών να ολοκληρωθεί τάχιστα για το καλό της δημόσιας υγείας και των ασθενών μας. Επίσης πρέπει να δοθεί μέριμνα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του προσωπικού των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως επίσης και η δυνατότητα εμβολιασμού των ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες γιατρούς. 

Ας καταλάβουν όλοι οι συναρμόδιοι ότι ΥΓΕΙΑ και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΥΓΙΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

1 σχόλιο:

  1. Στην περιοχη μου,δεν ξερω αν ειναι τυχαιο ,κανεις συναδελφος δεν μπορει να μπει στην πλατφορμα,δεν αναγνωριζει το αμκα κ γραφει πως δεν εμβολιαζομαστε αυτη την περιοδο.ποση ξεφτιλα πια? Εχουν εμβολιαστει ολοι οι παρατρεχαμενοι κ μας μας εμπαιζουν.η ελλαδα των βολεμενων κ του δημοσιου καλα κρατει

    ΑπάντησηΔιαγραφή