Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Υπουργείο Υγείας: Ηλεκτρονικά ραντεβού, νέα Διοίκηση στο ΕΣΥ και αξιολόγηση οι στόχοι μετά τον κορονοϊό – Τι προβλέπει σχέδιο

Τι προβλέπει το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για τον τομέα της Υγείας για το 2021
ΗR

Φιλόδοξα σχέδια για τον τομέα της Υγείας ειδικά μετά την υγειονομική κρίση με τον κορονοϊό, έχει η κυβέρνηση. Με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το ΕΣΥ θα πρέπει να σαρωθεί το 2021 και να αποκτήσει ένα νέο διαφορετικό πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Όλα αυτά βέβαια εάν υλοποιηθούν τα σχέδια.

Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει φάκελος με τον σχεδιασμό για τις αλλαγές που θα πρέπει να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από αυτόν τον μήνα.
Το «πακέτο» των αλλαγών περιλαμβάνει εκτός των άλλων ενοποίηση όλων των ραντεβού στις δομές της ΠΦΥ, αξιολόγηση νοσοκομείων, νέο σύστημα προμηθειών καθώς και αλλαγή στον τρόπο Διοίκησης των Νοσοκομείων.


Να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του έργου, ειδικά στον τομέα της υγείας που θεωρείται κρίσιμος και εξαιτίας κορονοϊού, θα παρακολουθείται στενά από τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης, ενώ έχουν τεθεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Τηλεραντεβού

Μεταξύ των στόχων που έχουν τεθεί από το Μέγαρο Μαξίμου στο υπουργείο Υγείας είναι να ενεργοποιηθεί ένα ενιαίο σύστημα ραντεβού που θα περιλαμβάνει τόσο τις δομές της ΠΦΥ όπως Κέντρα Υγείας όσο και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
Οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκουν ραντεβού με γιατρό μέσω ενός και μόνο τηλεφωνικού αριθμού και η ιατρική επίσκεψη θα γίνεται όπου υπάρχει κενό.

Οι αλλαγές θα γίνουν στο πλαίσιο ενός γενικότερου ψηφιακού μετασχηματισμού που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, της τηλεϊατρικής, τηλεραντεβού κ.α.
Αλλαγές στη Διοίκηση του ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας σκοπεύει εντός του 2021 να αλλάξει και τον τρόπο που διοικούνται τα νοσοκομεία. Επιχειρεί να ενσωματώσει στο ΕΣΥ ένα νέα ευέλικτο σύστημα ελέγχου και διοίκησης στα πρότυπα του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με βάση τον σχεδιασμό να ξεκινήσουν και οι αξιολογήσεις των υπηρεσιών που παρέχονται από τα νοσοκομεία. Άλλωστε υπάρχει και ο σχετικός Νόμος αλλά και ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα γίνεται η αξιολόγηση: «Υπουργείο Υγείας: Πως θα γίνεται η αξιολόγηση των νοσοκομείων- Τα μπόνους και οι ποινές- Όλο το Νομοσχέδιο»

Σύμφωνα με το σχέδιο θα υιοθετηθεί ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης για όλα τα νοσοκομεία ενώ θα γίνει σχεδιασμός ενός νέου συστήματος διακυβέρνησης των νοσοκομειακών μονάδων που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια απόδοσης ενώ θα προβλέπονται και συγκεκριμένα κριτήρια για τους Διοικητές των Νοσοκομείων οι οποίοι θα επιχειρηθεί να μετατραπούν σε Μάνατζερ ώστε να μπορεί να επιτευχθεί και η ανάπτυξη των Μονάδων Υγείας.

4 σχόλια:

  1. Από......σχέδια σκίζουν! Μέσα στην Πανδημία όμως τα άφησαν όλα να ρημάξουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ναι 24ωρα Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία τσέπης, διμετρη νοσοκόμα στο σπίτι ! Μας ταπε και ο ΞανθοΜαδουρο , είστε ανικανοτεροι και από αυτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να τα αξιολογήσουν μετα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά λόγια και καθόλου ουσία! Την Αβάθμιο Φροντίδα Υγείας , την κλειδώσαν στο συρτάρι!!! Πού οι νέες συμβάσεις;
    Διώξαν τους Γιατρούς του πρώην ΙΚΑ και όλα ΡΗΜΑΞΑΝ!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή