Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να εμβολιαστούν και οι ιδιώτες ιατροί

Συντάκτης: Virus

Με επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά να επιταχυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού κατά της λοίμωξης COVID-19 και να χορηγηθεί άμεσα η πρώτη δόση στους 12.282 ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς.

Ο ΠΙΣ έχει ήδη στείλει τον κατάλογο των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τον κίνδυνο υπενθυμίζει ο σύλλογος για όλους τους γιατρούς «αποτελούν δυνητικές εστίες διασποράς COVID-19 στους ασθενείς, ανήκουν και αυτοί σε ευπαθείς ομάδες και δυστυχώς αποτελούν ήδη θύματα (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) του κορονοϊού». Με αυτά τα δεδομένα ο ΠΙΣ ζητά την επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος στο δημόσιο τομέα και τον άμεσο προγραμματισμό για την κάλυψη των αναγκών στον ιδιωτικό τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ιατροί της χώρας αιτούνται να θωρακιστούν έναντι στον ιό το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας και των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων της χώρας.

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ο ΠΙΣ ζητά επιτακτικά άμεση «ενημέρωση και την ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου του ενεργού ιατρικού και υγειονομικού δυναμικού της χώρας, όσον αφορά τον προγραμματισμό του εμβολιασμού κατά του SARS-CοV-2».

1 σχόλιο:

  1. ειναι ντροπη που δεν συμπεριελαβαν και τους ιδιώτες ιατρους , αλλα και όλουσ τουσ ασθενεις που προσπαθωντασ να αποφυγουν τα νοσοκομεια εξυπηρετουντι απο ιδιώτες ιατρους. Στη πρωτη καραντίνα δεν ειχαν να πουν ουτε μια κουβεντα για εμας τουσ ιδιωτες που κρατησαμε το συστημα ορθιο οταν τα νοσοκομεια ήταν άδεια - οταν δεν ειχαμε ουτε μια μασκα και φτιάχναμε αυτοσχέδιες, αλλα συνεχίσαμε νε βλεπουμε λοιμώξεις. Πραγματικα μοκροψυχο - αλλα θα εκεγε κανεις παραλειψεις γίνονται - οταν όμωσ τώρα δε συμπεριλαμβάνονται οι μισοί ιατροι της χώρας στον προγραμματισμένο εμβολιασμό τι να πεις κανείς. Επρεπε να παρέβουν οι σύλλογοι για να γίνει κάτι - Θλίβομαι σαν ιατρος και σαν άνθρωπος - κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή