Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Κορονοϊός – εμβόλιο: Σύσκεψη για τους εμβολιασμούς στους ιδιώτες γιατρούς – Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο για το θέμα του εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών
 
Συνεδριάζει αύριο η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εξετάσει το θέμα του εμβολιασμού των ιδιωτών γιατρών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι ιδιώτες γιατροί δεν είχαν συμπεριληφθεί σε καμία λίστα προτεραιότητας για το εμβόλιο του κορονοϊού, παρότι πολλές ειδικότητες έρχονται σε επαφή με πιθανά κρούσματα αφού εξετάζουν ασθενείς στα ιατρεία τους.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, το θέμα θα συζητηθεί αύριο σε ειδική συνάντηση όπου αναμένεται να είναι και εκπρόσωποι των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.

Πάντως σύμφωνα με το πρόγραμμα του εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας σήμερα 4 Ιανουαρίου επρόκειτο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των γιατρών που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Κορονοϊός – εμβόλιο: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους γιατρούς των ιδιωτικών κλινικών – Πόσοι δήλωσαν στην Αθήνα”

Η προτεραιότητα

Σύμφωνα με την κ.Θεοδωρίδου, προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στους ιδιώτες γιατρούς με συγκεκριμένες ειδικότητες που κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Στη συνάντηση που θα γίνει αναμένεται να καθορισθεί και το πιθανό χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών στους ιδιώτες γιατρούς.

Η κ.Θοεδωρίδου σημείωσε πάντως ότι δεν έχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών τον ίδιο κίνδυνο γι αυτό και θα τεθεί μία προτεραιότητα.

“Επιθυμία είναι να εμβολιασθούν όλοι. Μιλάμε απλά για διαφορά χρόνου” τόνισε η κ.Θεοδωρίδου.

2 σχόλια:

  1. Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι σαφής ή λέει και ξελέει;;; Έχει γνωμοδοτήσει ότι οι υγειονομικοί αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.Τέρμα και τελείωσε!Τι θα γίνει τώρα;θα κοπούν σε φέτες οι ιδιώτες ή δεν θέλει η πολιτική ηγεσία τον εμβολιασμό τους;;;;
    Πολιτικές,όχι υγείας αλλά πολιτικές προχειρότητες.
    Ιδιώτης Παθολόγος,Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ - ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΥΡΕΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η Κ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή