Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Ένορκη διοικητική εξέταση για εικονικούς εμβολιασμούς – «Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή», διαμηνύει ο Θάνος Πλεύρης

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με δημοσιεύματα που καταγγέλλουν εικονικούς εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας της Καρδίτσας. Παράλληλα διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σχετικά με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εικονικούς εμβολιασμούς, με στόχο την παράκαμψη του νόμου για τους ανεμβολίαστους, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα:

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την Εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» , τονίζει ο υπουργός Υγείας σε δήλωσή του.
Υπάλληλος παραβίαζε το ηλεκτρονικό σύστημα εμβολιασμών

Η υπόθεση αφορά διοικητική υπάλληλο του Κέντρου Υγείας που κατηγορείται ότι έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμών και «τσέκαρε» ότι έκαναν εμβόλιο για τον κορονοϊό, άτομα που ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», αναφέρουν ότι η υπάλληλος, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της, έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση όμως αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που έπρεπε να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφονται από γιατρό. Αυτά τα έγγραφα δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παλαμά, Παναγιώτης Λαγούριας, επιβεβαίωσε το θέμα στο newsit.gr και ανέφερε: «Διαπιστώθηκαν κάποιες παρατυπίες. Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν απο ένα ή δύο άτομα. Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ημέρες. Ελέγχονται όλα τα έγγραφα διότι στο Κέντρο Υγείας έχουν γίνει πάνω απο 45.000 εμβολιασμοί. Θα ελεγχθούν όλα και σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει γίνει.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα. Όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί. Μετά από πρόχειρη έρευνα που έγινε από στελέχη του Κέντρου Υγείας Παλαμά, το “κουβάρι” άρχισε να ξετυλίγεται με την έρευνα να συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου