Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Ανασχηματισμός: Τα νέα πρόσωπα στο Υπουργείο Υγείας - Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα

Copyright: Eurokinissi/KEΣΥ

Newsroom ethnos.gr
Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αλλάξει την ηγεσία του υπουργείου, του οποίου ο ρόλος είναι καθοριστικός την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.


ΟΘάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα είναι τα νέα πρόσωπα στο Υπουργείο Υγείας, μετά τις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό καθώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αλλάξει την ηγεσία του υπουργείου, του οποίου ο ρόλος είναι καθοριστικός την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλευρης αναλαμβάνει τη θέση του Υπουργού Υγείας με την Μίνα Γκάγκα, ένα από τα πρόσωπα της μάχης κατά του κορονοϊού να αναλαμβάνει τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία του «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο».

Επιπλέον, από το 2006 είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο». Διατελώ Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού του έργου έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με θέματα Υγείας. Στο ιατρικό δίκαιο έχει συγγράψει σειρά μελετών και βιβλίων, αναφορικώς με την Βιοηθική, τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων, την ιατρική ευθύνη, την συναίνεση του ασθενούς, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Η υπουργοποίησή του θεωρείται επιβράβευση για το έργο του κατά τη διάρκεια της προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά ενώ ανήκει στη λεγόμενη σκληρή πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Μίνα Γκάγκα

Η Μίνα Γκάγκα είναι Πνευμολόγος, πρόεδρος του ΚΕΣΥ και Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2006. Ως κλινική γιατρός ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της COVID-19 από ΜΕΘ, ενώ έχει ασχοληθεί με την έρευνα. Έχει υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP) ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας την τίμησαν εκλεγοντάς τη Πρόεδρο της Εταιρείας. Η κυρία Γκάγκα αντικαθιστά τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, ενώ η Ζωή Ράπτη παραμένει Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας

Η τοποθέτηση της Μίνας Γκάγκα σηματοδοτεί την αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών στη μάχη κατά του κορονοϊού. Αν και εξωκοινοβουλευτική υπουργός, έχει σχέση με την ΝΔ καθώς στις εκλογές του 2019 ήταν στην 9η θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου