Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Οικονόμου: Γιατί "κόπηκαν" 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2022 για την υγεία

Τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας ότι η κυβέρνηση " έκοψε" 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2022 για την υγεία σχολίασε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.
Enikos.gr
O κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι 900 εκατ. ευρώ δόθηκαν ως έκτακτη ενίσχυση στον προϋπολογισμό της υγείας πέρυσι κατά την περίοδο του COVID και ότι όλα αυτά είναι γνωστά .Ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα συνεχώς τα επικαλείται διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και τη πραγματικότητα, συμπλήρωσε.

Ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι εάν χρειαστεί να θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση στο σύστημα υγείας, θα δοθεί . Όπως είπε "εάν υπάρξουν περαιτέρω ανάγκες για έκτακτη ενίσχυση του συστήματος υγείας προφανώς και θα γίνει και στον τρέχον προϋπολογισμό όπως έγινε και όλα τα προηγούμενα χρόνια".

Επίσης ανέφερε ότι " η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε ένα εθνικό σύστημα υγείας με εντατικές γύρω στις 300 και τις τριπλασίασε, πολλαπλασίασε τον κόσμο που εργάζεται στο εθνικό σύστημα υγείας . Διαχειρίστηκε μια πρώτη φάση πανδημίας με ένα σύστημα υγείας που ήταν απολύτως ανέτοιμη να αναμετρηθεί με ένα τέτοιο τεράστιο πρόβλημα και θωράκισε δομές με ανθρώπινο δυναμικό . Kαι συνεχίζει να κάνει ότι χρειάζεται προς την κατεύθυνση αυτή το εθνικό σύστημα υγείας".

Ηλιόπουλος: Ο κ. Τσιόδρας προειδοποιεί ότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα και η κυβέρνηση κόβει 900 εκατ.ευρώ από τον προϋπολογισμό για την υγεία

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας ότι κ. Τσιόδρας προειδοποιεί ότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα και η κυβέρνηση κόβει 900 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για την υγεία.

Όπως είπε " ο κ. Τσιόδρας προειδοποιεί ότι θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα" και " αναρωτιέμαι πώς συνδυάζεται αυτό με το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση και πώς συνδυάζεται με την επιλογή της ΝΔ να κόβει 900 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία στον προϋπολογισμό του 2022" .

Επίσης ανέφερε ότι " στους πολίτες άνω των 80 ετών, έχουμε 26% ανεμβολίαστους, ένα από τα χειρότερα δεδομένα της Ευρώπης' , δήλωσε ότι " για αυτό ευθύνεται πρώτα και κύρια η κυβέρνηση, όταν δεν ενίσχυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα –κάτι που έγινε στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες- και όταν δεν λειτούργησε τις κινητές μονάδες εμβολιασμού" .

1 σχόλιο:

  1. Και ποιός τα πήρε λεβέντη μας αυτά πέρυσι, διότι οι πάροχοι υγείας μόνο δίνουν δεν παίρνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή