Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Οι 14 τελευταίες ημέρες και η ραγδαία εξέλιξη της νόσου

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Στον 10 όροφο, στα δωμάτια θέσεων του Ευαγγελισμού, πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής της η Φώφη Γεννηματά, γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο στις 11 Οκτωβρίου, ότι η μάχη που θα αντιμετωπίσει αυτή τη φορά, θα είναι πολύ σκληρή και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να βγει νικημένη.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μαθημένη στα δύσκολα τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και στον πολιτικό στίβο, έδωσε κι αυτή την ύστατη μάχη με μεγάλη αξιοπρέπεια και απαράμιλλο θάρρος και έχοντας στο πλευρό της καθημερινά -εκτός από τους εξαιρετικούς επιστήμονες του νοσοκομείου- την οικογένειά της, τον αγαπημένο της σύζυγό, αλλά και τα παιδιά της που την επισκέπτονταν τακτικά.

Το χρονικό των τελευταίων 14 ημερών

Στις 11 Οκτωβρίου, η Φώφη Γεννηματά εισήχθη στον Ευαγγελισμό με συμπτώματα ατελούς ιλεού, μια σοβαρή κατάσταση υγείας που στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτεί χειρουργείο. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν αποκάλυψαν ολόκληρη την εικόνα, η οποία ήταν πολύ αποθαρρυντική. Το χειρουργείο δεν ήταν εφικτό.

Η Φώφη Γεννηματά δεν κρύφτηκε. Όπως έπραξε και το 2008, όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με μεταστατικό καρκίνο του μαστού και κοινοποίησε την κατάσταση της, το ίδιο έκανε ξανά, με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε από το νοσοκομείο και ενημέρωνε για τη νέα τροπή που πήρε η υγεία της, ως αποτέλεσμα του αρχικού προβλήματος του καρκίνου.

Τις επόμενες μέρες ακούστηκε ότι θα έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο, για να συνεχίσει τη θεραπεία στο σπίτι της. Ωστόσο, εδώ και πολλές μέρες, οι γιατροί της διαβεβαίωναν ότι δεν συζητήθηκε καν αυτό το ενδεχόμενο. Η κατάστασή της ήταν βαρύτατη και έπρεπε να βρίσκεται υπό διαρκή ιατρική παρακολούθηση.

Δύσκολα τα τελευταία 24ωρα

Η Φώφω Γεννηματά, έδωσε σκληρή μάχη για 14 ημέρες, κατά την διάρκεια των οποίων ταλαιπωρήθηκε αρκετά, στα τελευταία στάδια της νόσου. Λάμβανε σύγχρονες θεραπείες για τον καρκίνο, αλλά και ειδική παρηγορητική αγωγή για να αντέχει τους πόνους καθώς υποβάλλονταν σε καθημερινές αλλεπάλληλες παρακεντήσεις.

Η Φώφη Γεννηματά επέλεξε να «φύγει» στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Την ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε το 2008.

Χθες το βράδυ, ο έλεγχος φάνηκε ότι είχε χαθεί. Βυθίστηκε σε ηπατικό κώμα και κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες. Στις 12 και 3 λεπτά το μεσημέρι άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους της και την πολιτική ζωή του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου