Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

ΗΠΑ: Φόβοι για «δίδυμη πανδημία», λόγω μειωμένης ανοσίας στην εποχική γρίπη

Οι υγειονομικοί καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν, όχι μόνο για την Covid-19, αλλά και για την εποχική γρίπη η οποία μπορεί να παρουσιάσει έξαρση τη στιγμή που κόσμος δεν θα έχει ανοσία, επειδή πέρσι τα ποσοστά νόσησης ήταν μικρά
Protothema.gr

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί, λέγοντας ότι για τον φετινό χειμώνα υπάρχει ο κίνδυνος μιας δίδυμης πανδημίας του ιού της γρίπης αλλά και των μεταλλάξεων του COVDI19. Τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ, παραμένουν στο κόκκινο και το εφιαλτικό σενάριο τον χειμώνα να γίνεται εισαγωγή ασθενών που θα έχουν χτυπηθεί και από τον γρίπη αλλά και τον ιο της πανδημίας, ανησυχεί σφοδρά τους ειδικούς.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, προειδοποιούν τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, με τον φόβο ότι μπορεί φέτος να παρουσιάσει έξαρση. Όπως εκτιμούν, λόγω των μέτρων της περασμένης χρονιάς (μάσκες, αποστάσεις, κλπ) εξαιτίας της πανδημίας τα ποσοστά νόσησης δεν ήταν αρκετά με αποτέλεσμα να μην έχει αναπτυχθεί ανοσία απέναντι στην εποχιακή γρίπη.

Όμως, φέτος, καθώς τα μέτρα κατά της πανδημίας χαλαρώνουν εξαιτίας της αύξησης των εμβολιασμών κατά της COVID, υπάρχει ο κίνδυνος υπερμετάδοσης σε σχολεία αλλά και σε εργασιακούς χώρους, ειδικότερα εκεί που η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. Ήδη τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ, είναι πιεσμένα καθώς αντιμετωπίζουν περιστατικά της COVID. Φέτος, αρκετά παιδιά έχουν νοσήσει, σε περιοχές όπως το Τένεσι που τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα.

Το σύστημα Υγείας σε περιοχές όμως η Φλόριντα και την Καλιφόρνια δοκιμάζεται από το καλοκαίρι. Τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη σε οξυγόνο. Στα όρια τους είναι οι γιατροί, νοσοκόμοι και θεραπευτές, επιμένοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν οι πολίτες να εμβολιάζονται. Η σκέψη ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα το χειρότερο σενάριο, να έρχονται ασθενείς με γρίπη αλλά και COVID19, έχει ανησυχήσει τους νοσοκομειακούς απευθύνοντας έκκληση προς όλους για τον εμβολιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου