Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΚΕΕΛΠΝΟ: Έρχονται ποινικές διώξεις εντός των επόμενων ημερών



Ποινικές διώξεις για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, έρχονται εντός των προσεχών ημερών.

Αυτό προανήγγειλε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. 

Onmed.gr

Ειδικότερα, όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλωμενάκης:

Έως την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαΐου θα έχει διαβιβαστεί στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, το τελικό πόρισμα των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Σημειώνεται ότι το βασικό σώμα του πορίσματος είναι ήδη κατατεθειμένο, και αναμένεται να διαβιβαστεί και το συμπληρωματικό.

Έως τις 15 Μαΐου το πόρισμα θα φτάσει και στη Βουλή.

Έως τις 15 Μαΐου θα έχουν ασκηθεί και οι διώξεις στους εμπλεκόμενους.

Κατά τη συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα περισσότερα τιμολόγια του Κέντρου αποδείχθηκαν εικονικά. Αναφέρθηκε επίσης, ότι κάποιοι ….παρακολουθούσαν τα γραφεία του ΣΕΕΔΔ προκειμένου να πληροφορούνται για το «ποιος βγαίνει και ποιος μπαίνει».

Αναφορικά με την καθυστέρηση ως προς την έκδοση του τελικού πορίσματος από το ΣΕΕΔΔ, αναφέρθηκε ότι οι επιθεωρητές που ασχολήθηκαν με τον έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν 12 και η καθυστέρηση προέκυψε πρώτον επειδή πολλά έγγραφα που ζητούνταν είχαν χαθεί ή σβηστεί ή αναζητούνταν τα ίχνη τους, δίχως να υπάρχει η ανάλογη προθυμία εκ μέρους των υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ για να βρεθούν.

Να σημειωθεί ακόμη όπως τονίστηκε, ότι σημαντικό χρόνο κόστισαν στους επιθεωρητές οι μηνύσεις και οι κατηγορίες που δέχτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου