Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Euromedica: Πού αναζητά ανάσες ρευστότητας


Η βελτίωση της κατάστασης στο γνωστό πρόβλημα ρευστότητας και η επέκταση των δραστηριοτήτων του σε Λιβύη και Κουβέιτ είναι οι δύο σημαντικότεροι στόχοι του Ομίλου Euromedica για τους επόμενους μήνες.
Στο μέτωπο της ρευστότητας, ελπίδες για «ανάσες» προκύπτουν από τις πρόσφατες δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά στους εκπροσώπους των κλινικών το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, συνάντηση που οδήγησε και στην προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων εναντίον του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας).

Ο εισηγμένος Όμιλος έχει απαιτήσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 58,4 εκατ. ευρώ μέχρι και το Νοέμβριο του 2011, ενώ στο ποσό αυτό έχουν προστεθεί και περίπου άλλα 20 εκατ. ευρώ φέτος, καθώς ο ΕΟΠΥΥ οφείλει πληρωμές από Μάιο έως και Αύγουστο. 
Στελέχη της Euromedica ελπίζουν ότι, αυτή τη φορά, οι κυβερνητικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν, καθώς σε αυτές βασίζονται για την αντιμετώπιση του ζητήματος της ρευστότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες: 
α) Την επόμενη εβδομάδα ο ΕΟΠΥΥ θα εξοφλήσει κλινικές και διαγνωστικά κέντρα για τις υποχρεώσεις του Μαΐου 
β) Μέχρι το τέλος του μήνα θα εγκριθεί ο συμψηφισμός των παλαιών απαιτήσεων του κλάδου υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία με οφειλές των εταιρειών του κλάδου σε ΙΚΑ και εφορία 
γ) Εξόφληση μεγάλου μέρους των παλαιών απαιτήσεων του κλάδου από τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τη δόση που αναμένει να εισπράξει η χώρα από τους δανειστές της (Νοέμβριος;). 
Πέραν αυτών, ελπίζεται πως μέσα στο Νοέμβριο θα καταβληθεί από την κυβέρνηση της Λιβύης και μέρος των απαιτήσεων που έχουν πολλές ιδιωτικές κλινικές (μεταξύ αυτών και η Euromedica) λόγω της νοσηλείας Λίβυων ασθενών κατά τους πρώτους μήνες του 2012.


Στο μέτωπο των νέων εργασιών τώρα, υπάρχουν συχνές επισκέψεις στελεχών του κλάδου σε Λιβύη και Κουβέιτ και λέγεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τη συμμετοχή της Euromedica σε δύο κρατικά νοσοκομεία στη Λιβύη (σε Τρίπολη και Βεγγάζη) και σε ένα κρατικό νοσοκομείο στο Κουβέιτ. 
Λέγεται επίσης πως γίνονται επαφές και για την συμμετοχή ξένου fund στο μετοχικό κεφάλαιο της Euromedica. 

IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου