Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται το νομοσχέδιο περικοπών στην Υγεία για χάριν της τρόικας!




Μαζί με τα άλλα υπουργεία και το Υγείας θα καταθέσει σύντομα ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις περικοπές που απαιτεί η τρόικα για να δώσει στη χώρα τη δόση των 31,5 δις ευρώ. Τι θα κόψει το Υγείας;

Σβήνει γράφει τα τελευταία 24ωρα ο υπουργός Υγείας με στενούς του συνεργάτες προκειμένου να ολοκληρώσει το νομοσχέδιο των περικοπών που απαιτεί πιεστικά η τρόικα για να χορηγήσει την πολυπόθητη δόση.

Τα επόμενα 24ωρα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θέλει δε θέλει θα έχει συντάξει το δικό του νομοσχέδιο- όπως άλλωστε και τα άλλα «καυτά» για την τρόικα υπουργεία- ώστε να ενταχθούν όλα μαζί στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η τρικομματική κυβέρνηση στη βουλή.

Τώρα αν τα μέτρα θα ψηφιστούν τελικά είναι μια άλλη υπόθεση…
Πάντως το επιτελείο της Υγείας σχεδιάζει οριστικά πια τις περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη για τα επόμενα 3 χρόνια, τα ψαλιδίσματα στις παροχές του ΕΟΠΥΥ αλλά και γενικότερα στο ΕΣΥ, ώστε να εξοικονομηθούν άμεσα πόροι.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και φυσικά Οικονομικών ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε έως την άλλη εβδομάδα να έχει ετοιμασθεί οριστικά το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει όλους τους επιμέρους τομείς.

Δήμητρα Ευθυμιάδου
IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου