Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη φαρμακοβιομηχάνων με τον Γ.Γ. της κυβέρνησης για το φάρμακο!


Στο Γ.Γ. της κυβέρνησης έφθασαν οι φαρμακοβιομήχανοι προκειμένου να λυθούν τα δεκάδες προβλήματα που προέκυψαν μετά την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων διά χειρός Μάριου Σαλμά. Μπορεί να μην είδαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό τον οποίο ζήτησαν αλλά συνάντησαν τελικά τον Γ.Γ. της κυβέρνησης κ.Μπαλτάκο. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά αργά το απόγευμα στη βουλή κι ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις για το θέμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών. 

Έτσι οι δύο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Κώστας Φρουζής (ΣΦΕΕ) και Δημήτρης Δέμος (ΠΕΦ) συνάντησαν τον Γ.Γ. της κυβέρνησης κ.Μπαλτάκο.
Πρόκειται για μια συνάντηση την οποία ζήτησαν οι φαρμακοβιομήχανοι και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχε γίνει γνωστή. 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη συνάντηση δεν παρέστη ο αρμόδιος για τα φάρμακα αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς για τον οποίο βέβαια οι φαρμακοβιομήχανοι διαμαρτύρονται ότι οι λανθασμένες κινήσεις του έχουν οδηγήσει την αγορά στα άκρα και τις ελλείψεις. 

Ο υπουργός Υγείας από την άλλη Ανδρέας Λυκουρέντζος εξαιτίας του γεγονότος ότι η αρμοδιότητα ανήκει στον κ.Σαλμά επιχειρεί μάλλον με διακριτικές κινήσεις να συμβιβάσει τις δύο πλευρές ώστε να μην αποσυρθούν και φάρμακα από την ελληνική αγορά. 

Δήμητρα Ευθυμιάδου
ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου