Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ, δεν θα σώσουν τον ΕΟΠΥΥ !!! Ξύπνα ΠΙΣ, επιτέλους κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την εγκληματική αδράνεια !


Στο κενό θα καταλήξουν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να σώσει τον ΕΟΠΥΥ που καταρρέει υπό το βάρος των δυσβάσταχτων ελλειμμάτων ενώ παράλληλα αδυνατεί ελέγξει τη σπατάλη στην υγεία και να διαδραματίσει το ρόλο για τον οποίο σχηματίστηκε. Όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών προ 20 ημερών οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα κινδύνευσαν να τιναχτούν στον αέρα λόγω του ελλείμματος €1 δισ. που παρουσίαζε ο ΕΟΠΥΥ.

Το πρόβλημα δεν θα λύσει ούτε η ακαριαία πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας να συγχωνεύσει το πλεονασματικό ταμείο των δικηγόρων, μηχανικών και γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ καθώς τα διαθέσιμα δεν επαρκούν για την αντιστροφή των αρνητικών ταμειακών ροών.

Αν και απώτερος πιθανός σκοπός της κυβέρνησης είναι να φέρει σε ασφυκτική κατάσταση το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ώστε να αναγκαστεί να πουλήσει την Attica Bank την οποία ελέγχει και η κατάσταση της είναι άρτια και αποτελεί κρυφό πόθο για τράπεζες του ιδιωτικού τομέα.

ΙΑΤROINET.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου