Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σε αναβρασμό οι φαρμακοποιοί εν αναμονή ρευστού! Στο «πλάνο» και νέες κινητοποιήσεις;

Έως τις 12 Νοεμβρίου περιμένουν οι φαρμακοποιοί να εισπράξουν τα υπόλοιπα χρήματά τους (κοντά στα 380 εκατ. ευρώ) από οφειλές προηγούμενων μηνών από τον ΕΟΠΥΥ. Ρευστό όμως δεν υπάρχει γι αυτό και επανεξετάζουν τη στάση τους. Τι θα κάνουν;

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται το τελευταίο διάστημα οι φαρμακοποιοί περιμένοντας με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να εισπράξουν έως τις 12 Νοεμβρίου τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ που τους οφείλονται για τους τελευταίου μήνες. 

Ωστόσο μέχρι στιγμής ρευστό στον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει κάτι βέβαια που γνωρίζουν καλά οι φαρμακοποιοί γι αυτό και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου με την συμμετοχή όλων των προεδρείων των μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων, για να εξετάσει την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο μιας νέας απεργίας αν δε βρεθούν τα χρήματα για να αποπληρωθούν τα φαρμακεία. Άλλωστε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προβλέπει υγειονομική κρίση και προβλέπει ακόμη και λουκέτα στα φαρμακεία αν δε γίνει η χρηματοδότηση. Όπως σημειώνει ο Σύλλογος: «Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι ένα μεγάλο μέρος των φαρμακείων της χώρας απειλείται με λουκέτο από αυτή την τραγική κατάσταση που θα σημάνει τον «θάνατο» της φαρμακευτικής περίθαλψης».
Γι αυτό και καλεί: «το υπουργείο Υγείας, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για τις οποίες έχει δεσμευτεί».

Δήμητρα Ευθυμιάδου
ΙΑΤROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου