Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Χωρίς φάρμακα σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας του αλαλουμ που έχει προκαλέσει το νέο δελτίο τιμών


Δεν παραδίδουν φάρμακα από το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία και τις φαρμακαποθήκες οι φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς δεν μπορούν να τιμολογήσουν τα προιόντα τους με βάση το νέο δελτίο τιμών, γιατί δεν έχουν διορθωθεί τα λάθη και οι παραλείψεις που παρατηρούνται ακόμα και στο νέο δελτίο τιμών που εξεδόθη το βράδυ της Παρασκευής μετά την κυκλοφορία του πρώτου δελτίου τιμών την προηγούμενη Τετάρτη.

Αυτή τη στιγμή, εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρείων έχουν κατακλύσει τα γραφεία του ΕΟΦ ζητώντας να υπάρξουν τροποποιήσεις στις τιμές των προιόντων με βάση τις νόμιες διαιδκασίες.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο, γιατί η ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας υπολειτουργεί λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας για το νέο δελτίο τιμών.

Το Δελτίο Τιμών έχει σωρεία λαθών και δεν περιλαμβάνει 2.000 σκευάσματα. Αυτό σημαίνει ότι από το πρωί νοσοκομειακά και ιδιωτικά φαρμακεία δεν παραλαμβάνουν φάρμακα διότι δεν γνωρίζουν οι εταιρείες πώς να τα τιμολογήσουν. . Αν δεν διορθωθεί το Δελτίο Τιμών, ο κίνδυνος να ξεμείνουν τα φαρμακεία ακόμη και από απλά παυσίπονα όπως είναι το Depon, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο Δελτίο, είναι τεράστιος.

«Δώσαμε την Πέμπτη και την Παρασκευή παραγγελίες φαρμάκων. Το πρωί μας ήρθε ούτε το ένα τρίτο των φαρμάκων, διότι οι εταιρείες δεν ξέρουν τι τιμές να δώσουν. Σήμερα, στείλαμε νέες παραγγελίες και ακόμη δεν έχουμε πάρει απαντήσεις από τις εταιρείες», δηλώνει στο ygeia360 η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων κυρία Ειρήνη Τσικαλάκη.

Σημειώνεται ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις οι φαρμακευτικές εταιρείες αποστέλλουν τα φάρμακα με δελτία αποστολής.

YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου