Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax:  210-9916854
email: enosieke@yahoo.gr
                                                                                                                                    Αθήνα 22/10/2012
                                           
 ΠΡΟΣ:            Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης
                        Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
                        Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
                        Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
                
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τον τελευταίο καιρό και με την οικονομική κρίση στο απόγειο της από πολιτικά στελέχη, κυβερνητικούς παράγοντες, Προέδρους και Διοικητές Οργανισμών και Κρατικών φορέων ακούγεται η  παραίνεση και πρόταση προς τους Ιατρούς, να κάνουν υπομονή και να κάνουν ένα βήμα πίσω στις διεκδικήσεις τους για τα οφειλόμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος προς αυτούς, που ξεπερνούν πλέον τα 2 χρόνια.  Την ίδια στιγμή και παρά τις προτάσεις των Ιατρικών Συλλόγων και Κλαδικών Ενώσεων δεν γίνεται κανένας συμψηφισμός αυτών που τους οφείλονται με αντίστοιχες οφειλές των Ιατρών στην εφορία και σε οργανισμούς, ούτε και αναστολή διώξεων και του Τειρεσία σαν να μην έχει καμία ευθύνη η Πολιτεία.

Κανείς φαίνεται δεν αντιλαμβάνεται  ότι  οι Ιατροί και τα εργαστήρια-πολυιατρεία  έχουν να πληρωθούν 2 χρόνια και είναι στα πρόθυρα να κλείσουν ή έχουν ήδη κλείσει καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν λειτουργικές δαπάνες, αναλώσιμα, προσωπικό, εφορία, ΙΚΑ κλπ.  Την ίδια στιγμή όλοι αυτοί που με ελαφρά την καρδία λένε  στους Ιατρούς, που τους οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, να κάνουν ένα βήμα πίσω και υπομονή, οι ίδιοι παίρνουν τις μηνιαίες απολαβές τους αδιαλείπτως. Προτείνουμε λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι προϊστάμενοι Κρατικών φορέων και κυβερνητικοί παράγοντες που μας λένε να κάνουμε υπομονή να πάψουν να λαμβάνουν τον μισθό τους έως ότου πληρωθούν οι Ιατροί, και στο μέλλον να πληρώνονται αφού πρώτα έχουν πληρωθεί οι Ιατροί και οι υπόλοιποι πάροχοι υγείας.  <<Οι ηγήτορες πρέπει να διοικούν δια του παραδείγματος>>.

Οι Ιατροί σεβόμενοι το λειτούργημα τους είναι ουσιαστικά εθελοντές στην Δημόσια Υγεία αφού είναι απλήρωτοι 2 χρόνια και δεν γνωρίζουν αν, πως και πότε θα πληρωθούν και βοηθούν τον Έλληνα πολίτη-ασθενή μέσα από την καθημερινή στάση τους και τον αγώνα που κάνουν. Ας κάνουν το ίδιο και όλοι αυτοί που προτείνουν να κάνουμε ένα βήμα πίσω και υπομονή.

Περιμένουμε ακόμη το ευχαριστώ από την πολιτεία για την προσφορά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου