Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Επιστολή Λουράντου προς διοικητή ΕΟΠΥΥ


ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Ε. Παπαγεωργόπουλο

Πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις σας σε πρωινή εκπομπή, σχετικά με τις «200.000 λάθος συνταγές, οι οποίες εκδόθηκαν τον Σεπτέμβριο και εκτελέστηκαν τον Αύγουστο». Στη συνέχεια απαντήσατε ότι θέλετε να είστε καλόπιστος, στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν αυτές οι συνταγές είναι «μαϊμού», αλλά βιαστήκατε να δηλώσετε ότι αυτές οι συνταγές δεν θα πληρωθούν.

Επειδή αυτό που δηλώσατε για την προγενέστερη εκτέλεση συνταγών είναι απολύτως...

... αδύνατον να γίνει υπό κανονικές συνθήκες - καθώς οι συνταγές που εκδίδονται ηλεκτρονικά έχουν περιθώριο εκτέλεσης 5 εργασίμων ημερών (από την ημερομηνία έκδοσης και μετά) και μετά το πέρας αυτής της διορίας η συνταγή ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ στο σύστημα - παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσετε άμεσα την πλήρη λίστα των συνταγών (αριθμό συνταγής ημερομηνία έκδοσης και ημερομηνία εκτέλεσης), ώστε να διαπιστώσουμε την ορθότητα των ισχυρισμών σας.

Και όταν λέμε «υπό κανονικές συνθήκες» δεν αναφερόμαστε στο διάστημα κατά το οποίο λόγω των κινητοποιήσεων μας, ο ΕΟΠΥΥ με εντολή του Δ.Σ. του, απελευθέρωσε τις ημερομηνίες εκτέλεσης συνταγών, ώστε αφενός μεν να εκτελούνται συνταγές πολύ μετά τη συνταγογράφηση τους, αφετέρου δε οι δίμηνες και οι τρίμηνες συνταγές να εκτελούνται και προ της ημερομηνίας εκτέλεσής τους. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις την ευθύνη την έχει ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος άφησε το σύστημα ανοιχτό για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

Το να δηλώνετε λοιπόν ότι αυτές οι συνταγές δεν θα πληρωθούν, είναι σαν να δηλώνετε ότι ακυρώνετε τις δικές σας αποφάσεις κατά πως συμφέρει τον Οργανισμό σας.

Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν να σας γνωρίσουμε ότι θεωρούμε πως οι λόγοι για αυτές τις δηλώσεις σας ήταν προφανώς δυο:

1. Δεν έχετε ακόμα εγκλιματιστεί και ενημερωθεί πλήρως για τη λειτουργία του Οργανισμού που διευθύνετε
2. Χρησιμοποιείτε απεγνωσμένα, αστήρικτα τεχνάσματα για να καλύψετε την αδυναμία σας να πληρώσετε τα χρέη σας προς τους φαρμακοποιούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σας καλούμε πριν κάνετε δημόσιες δηλώσεις που πλήττουν την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του κλάδου μας, να ενημερώνεστε επαρκώς για το κατά πόσο μπορούν να τεκμηριωθούν οι ισχυρισμοί σας. Τα πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού έχουν διάρκεια λίγων δευτερολέπτων και δυστυχώς όταν σβήνουν, μένει μόνο ο καθαρός ουρανός.

Μετά τιμής,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Λουράντος


Farmakopoioi.blogspot.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου