Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ιδιοτελής απαξίωση του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/11/2012

Επώνυμη καταγγελία γιατρού του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Γλυφάδας Αττικής εναντίον των ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες διαχειρίζονται τα ραντεβού των ασφαλισμένων με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής.

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή την οποία απέστειλε ο Σύλλογος προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, “οι εταιρείες αυτές το τελευταίο διάστημα απαντούν στους ασφαλισμένους ότι δεν υπάρχουν ραντεβού διαθέσιμα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε σύντομο χρονικό διάστημα και έμμεσα τους αποθαρρύνουν να προσέρχονται σε αυτές, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού”!

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει αυτή την πρακτική των ιδιωτικών εταιρειών ως “σκάνδαλο απαξίωσης των δημοσίων δομών Υγείας” και ζητεί την άμεση παρέμβαση του προέδρου του οργανισμού και το υπουργείου Υγείας.

Όμως, είναι λίαν αμφίβολο εάν έχει την οποιαδήποτε νομική συνέπεια η... "άρση της πολιτικής στήριξης" προς τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές εταιρείες εκ μέρους του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά...

Β.Β.
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου