Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Γερμανία: Πρόοδος στον τομέα Υγείας στην Ελλάδα

Πρόοδο στον τομέα Υγείας στην Ελλάδα διαπίστωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Ντάνιελ Μπαρ, στην συνάντηση του με τον έλληνα ομόλογό του, Ανδρέα Λυκουρέντζο. 


Ο γερμανός υπουργός Υγείας, Ντάνιελ ΜπαρΣημείωσε πως ήδη είναι ορατές οι πρώτες επιτυχίες, με παράδειγμα τη μείωση της τιμής του φάρμακου στη χώρα μας, προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την Ελλάδα σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέτζος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεξέλιξης της οικονομικής κρίσης σε μία κοινωνική κρίση σε βάρος της υγείας των πολιτών. Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει τις δεσμεύσεις που εχει αναλάβει με την δανειακή σύμβαση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς υποστήριξε ότι από τα χρήματα που προορίζονται από το Μνημόνιο τα 1,5 δισεκατομμύρια πρέπει να πάνε στον τομέα της υγείας προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων και το θέμα της κάλυψης των ανασφάλιστων του ΕΣΥ.

SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου