Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ


Αθήνα 07 Δεκεμβρίου 2012

Προς: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Λ. Παπαγεωργόπουλο
Κοιν: Υπουργείο Υγείας, ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΙΣΘ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ενημερωθήκαμε μέσω του τύπου για την με αριθμ. πρωτ. 49976/5-12-2012 απόφασή σας, με την οποία ορίζονται νέες ανώτατες τιμές για διαγνωστικές εξετάσεις από τους ιδιωτικούς συμβεβλημένους παρόχους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κι εξετάσεις που πραγματοποιεί η Ειδικότητά μας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως για τις εξετάσεις αυτές, δεν πέρασε διετία από την κοστολόγησή τους με ΦΕΚ, μια κοστολόγηση η οποία μείωσε τις τιμές. Τιμές οι οποίες ισχύαν για δεκατίες, την ίδια στιγμή που τα κόστη προμήθειας ραδιοφαρμάκων και αντιδραστηρίων, αγοράς εξοπλισμού και συντήρησης αυτού έχουν πολλαπλασιασθεί. Όλα αυτά τα έχουμε κοινοποιήσει στην προηγούμενη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ενώ σε συναντήσεις μας με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου είχαν κοινοποιηθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδικότητά μας. Προφανώς η “κατανόηση των λεγομένων μας” και οι διαβεβαιώσεις για το “καλύτερο δυνατό για τους ασθενείας αλλά και για τους Πυρηνικούς Ιατρούς”, αποτελούν μόνο λόγια.
Κύριε Πρόεδρε,
το άνευ τεκμηρίωσης “κούρεμα”, τη στιγμή που με κοστολόγηση που έχουμε στη διάθεσή μας στηριγμένη στα σημερινά κόστη ενός εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής, οι ισχύουσες τιμές είναι ήδη υποκοστολογημένες, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση, απαξίωση και καταστροφή της Ειδικότητάς μας.

Δεν είναι ήδη αρκετή η ανεργία των νέων Πυρηνικών Ιατρών; Θέλετε να οδηγήσετε στον αφανισμό μιά ολόκληρη ειδικότητα;
Κύριε Πρόεδρε,
πιστεύουμε πως η λάθος πληροφόρηση και οι λάθος συμβουλές, οδήγησαν σε λάθος αποφάσεις. Πιστεύουμε όμως πως όταν υπάρχει θέληση, κατανόηση περί του δικαίου και ηθική, τα λάθη διορθώνονται. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση και ανάλυση του κόστους των εξετάσεών μας, ώστε να διαπιστώσετε δια ζώσης αυτό που μπορεί να σας φαίνεται ακραίο αλλά δεν είναι: Η απόφασή σας κρίνει το αύριο των Πυρηνικών Ιατρών και της ειδικότητάς μας.

Με εκτίμηση, 

 Ανδρέας Φωτόπουλος             Ιωάννης Θ. Κούτσικος

Πρόεδρος ΕΕΠΙΜΑ                        Γ.Γ ΕΕΠΙΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου