Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σόιμπλε "αδειάζει" την ελληνική ελίτ


"Η Ελλάδα υποβάλλεται σε μια διαδικασία μετασχηματισμού της οικονομίας της παρόμοια με αυτή των πρώην σοβιετικών χωρών" υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου βρέθηκε μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσκοβισί για να εξηγήσουν, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Eurogroup, σε ευρωβουλευτές της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν για να ξεπεράσει η ευρωζώνη την κρίση, με τις διαφορές των δύο υπουργών να είναι περισσότερο από εμφανείς.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στις περιπτώσεις της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας οι οποίες όπως τόνισε εφάρμοσαν τα προγράμματα ορθά και βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής τους στις αγορές.

«Η Ελλάδα που μας έχει απασχολήσει πολύ βρίσκεται σε καλό δρόμο και εξήγησα και στους Γερμανούς βουλευτές πόσα πολλά έχει κάνει η Ελλάδα. Αλλά πλέον γνωρίζουμε κάτι που δεν γνωρίζαμε τρία χρόνια πριν. Δηλαδή το πόσο βαθιά είναι τα προβλήματα της Ελλάδας» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Aπαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή για τα αρνητικά δημοσιεύματα μερίδας του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα τόνισε πως «και εγώ είχα την «τιμή» να εμφανιστώ σε ελληνικές εφημερίδες με στολή των SS. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Πολλοί Έλληνες με τους οποίους έχω μιλήσει με έχουν ευχαριστήσει για την υποστήριξη της Γερμανίας. Αυτό που έχει αποτύχει πλήρως στη χώρα είναι η ίδια η ελληνική ελίτ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου