Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά

Εβδομάδα κινητοποιήσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά, ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα 17 Δεκεμβρίου.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, διαμαρτυρόμενη για τα τελευταία μέτρα, αποφάσισε να προχωρήσει σε κλείσιμο των ταμείων των νοσοκομείων τη Δευτέρα 17 Δεκεμβριου, σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, ενώ την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου οι ειδικευόμενοι γιατροί θα απέχουν από το πρωινό ωράριο.

Όπως επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ, "τα τελευταία μέτρα που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο – Μνημόνιο 3 είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθώς :

α) Μειώνουν τις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών και τις πάνε 15 χρόνια πίσω. Οι μειώσεις είναι τέτοιες, που οδηγούν στη μισθολογική εξόντωσή μας.

β) Καταργούν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για τους πολίτες, με τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (δραματική μείωση δαπανών για την υγεία, συγχωνεύσεις Κλινικών – Τμημάτων, μηδενικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είσπραξη 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο κ.λπ.).

γ) Εντάσσουν το ΤΣΑΥ στον ήδη χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ και ενσωματώνουν την περιουσία του, ώστε να κινδυνεύουμε να μην πάρουμε σύνταξη από το ΤΣΑΥ. Το ΕΣΥ διαλύεται τη στιγμή που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε".

Νίνα Κομνηνού
Ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου